Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι δυο ήρωες της Αυστραλίας: Ποια ήταν τα θύματα της ομηρίας στο Σίδνεϊ

Οι δυο ήρωες της Αυστραλίας: Ποια ήταν τα θύματα της ομηρίας στο Σίδνεϊ

Ο διευθυντής της καφετέριας Lindt Chocolat Cafe Τόρι Τζόνσον και η Κατρίνα Ντόσον είναι οι δυο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στο αιματηρό τέλος της ομηρίας στο Σίδνεϊ.

Ο 34χρονος μάνατζερ και η 38χρονη δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών, είναι δυο νέοι ήρωες της Αυστραλίας. Θυσιάστηκαν για να σώσουν τις ζωές άλλων ομήρων. Και οι δυο σκοτώθηκαν την ώρα που η αστυνομία έκανε την επέμβαση στην καφετέρια. Δεν είναι ακόμη σαφές αν η 38χρονη δικηγόρος τραυματίστηκε από τα πυρά του δράστη ή της αστυνομίας.

Ο 34χρονος φέρεται τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ προσπαθούσε να πάρει το όπλο από τον δράστη. Ωστόσο, η αστυνομία δεν το επιβεβαιώνει και δηλώνει πως η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στον καθεδρικό ναό Σεντ Μέρι, κοντά στον τόπο της τραγωδίας στο κέντρο του Σίδνεϊ ο αρχιεπίσκοπος Άντονι Φίσερ μίλησε για τον ηρωισμό των δυο θυμάτων.

Εκείνος είπε πως εκμεταλλευόμενος όπως φαίνεται μία ευκαιρία, ο Τόρι Τζόνσον άρπαξε το όπλο του ενόπλου, αλλά εκείνο εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε. Ήταν η στιγμή που ανάγκασε την αστυνομία να επισπεύσει την επέμβασή της στην καφετέρια.

Ηρωική ήταν και η Καντρίνα Ντόσον, που προσπάθησε να προστατεύσει την έγκυο φίλη της. Η άτυχη γυναίκα, τα παιδιά της οποίας είναι κάτω των 10 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο. Είχε πάει για καφέ με την έγκυο φίλη της όταν ο 49χρονος Ιρανός δράστης μπήκε στην καφετέρια, έκλεισε τις πόρτες και με μια καραμπίνα κράτησε ομήρους.

Η ομηρία έληξε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης. Μισή ώρα νωρίτερα ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις και εμφανίστηκαν φλόγες από το σημείο όπου βρίσκεται το Lindt Chocolat Cafe, στην Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην καρδιά της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας. Αμέσως μετά, άνδρες των ειδικών δυνάμεων μπήκαν από μια πλαϊνή πόρτα στο καφέ ενώ την ίδια ώρα πολλοί από τους ομήρους έβγαιναν τρέχοντας από το κτίριο.

Η Αστυνομία εισέβαλε αφότου πέντε ή έξι ακόμη όμηροι διέφυγαν από το καφέ. Ακολούθησαν πυροβολισμοί. Στο καφέ μπήκε επίσης μια ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας και ειδικό ρομπότ για την εξουδετέρωση βομβών. Νωρίτερα, πέντε ακόμη άνθρωποι, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, είχαν καταφέρει να διαφύγουν. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας ομογενής δικηγόρος Στεφάν Μπαλαφούτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε