Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πούτιν: Οι εναλλαγές με τον Μεντβέντεφ αποτελούν πολιτική σταθερότητα

Πούτιν: Οι εναλλαγές με τον Μεντβέντεφ αποτελούν πολιτική σταθερότητα

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εκείνο που θα κρίνει αν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα καταλάβει την θέση του πρωθυπουργού.

Αυτό υπογράμμισε μέσα από δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Βλάντιμιρ Πούτιν ενώ εξέθεσε ακόμα, τις βασικές γραμμές εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής πάνω στις οποίες θα κινηθεί η προεδρία του.

Μετά τη νίκη της Ενωμένης Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου “βασιζόμενοι σε αυτή τη νίκη και σε αυτό το Κοινοβούλιο, ο Μεντβέντεφ θα μπορεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση” είπε ο Πούτιν σε διακαναλική τηλεοπτική συνέντευξη.

Με την επιστροφή του ίδιου στο Κρεμλίνο θα ενισχυθούν τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος της χώρας και των δημοκρατικών θεσμών, θα υπάρξουν οι συνθήκες για δυναμική ανάπτυξη και το άνοιγμα της οικονομίας σε πολλούς κλάδους, ενώ θα βελτιωθούν και καλύτερες συνθήκες της ποιότητας της ζωής, τόνισε.

Είπε ακόμη ότι “όταν μία χώρα είναι σε μία δύσκολη θέση και μόλις έχει στηθεί στα πόδια της” είναι ζωτικής σημασίας η σταθερότητα στο πολιτικό της σκηνικό. Ωστόσο, υποσχέθηκε πάντως ότι δεν θα υπάρξουν βίαιες αλλαγές στις πολιτικές του προέδρου Μεντβέντεφ.

Σε ερώτηση για το αν έρχεται μία εποχή στασιμότητας μπρεζνιεφικού τύπου, ο ρώσος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να την απορρίψουμε εντελώς και ότι ακόμα και τη δεκαετία του 1990, υπήρχαν πολλές θετικές εξελίξεις.

Όσον αφορά τον λόγο που αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσίας τον Μάρτιο του 2012, ο Πούτιν είπε ότι “όταν αναλαμβάνω κάτι, θέλω να κάνω σίγουρο ότι θα το δω να φτάνει στη λογική του κατάληξη ή, τουλάχιστον, να παράξει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα”. Αποκάλυψε πάντως ότι είχε και δεύτερες σκέψεις λόγω του τεράστιου βάρους.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, ο ίδιος επισήμανε ότι η χώρα του θέλει να έχει καλές σχέσεις μαζί της και μετά τις εκλογές θα βασίσει την εξωτερική πολιτική του στην προστασία των ρωσικών συμφερόντων ενώ, όπως είπε, δεν πρέπει να τον θεωρούν γεράκι.

Μετά από πολλούς μήνες εικασιών κυρίως για το πότε θα γίνει αυτή η ανακοίνωση, το ισχυρό ηγετικό δίδυμο της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει θέσεις με τον Πούτιν να επιστρέφει μετά από τετραετές διάλειμμα στην προεδρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε