Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πυροβόλησαν τον Λευκό Οίκο!

Κόκκινος συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες μετά την αποκάλυψη ότι μια σφαίρα βρέθηκε σφηνωμένη σε θωρακισμένο τζάμι στον Λευκό Οίκο.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Αλλη μια βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το τζάμι. H ασφάλεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κάνει έρευνα από την Παρασκευή σχετικά με μυστηριώδεις πυροβολισμούς που ακούσθηκαν την ημέρα εκείνη κοντά στο Λευκό Οίκο.

Όσον αφορά τον τον αμερικανό πρόεδρο, ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ βρίσκονταν στο Σαν Ντιέγκο όταν έπεσε ο πυροβολισμός ενώ το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

“Στις 11 Νοεμβρίου 2011, περίπου στις 21:00, η αστυνομία των εθνικών πάρκων και οι αστυνομικοί της Secret Service τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί”, δήλωσε ο Έντουιν Ντόνοβαν, εκπρόσωπος της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σημείο απ’ όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί βρίσκεται περίπου 600 με 700 μέτρα νότια του Λευκού Οίκου.

Όμως μόλις σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν οι ζημιές σε ένα εξωτερικό παράθυρο του Λευκού Οίκου. “Μία σφαίρα σταμάτησε στο θωρακισμένο τζάμι του εξωτερικού παραθύρου. Μία ακόμη σφαίρα βρέθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο. Αυτές οι ζημιές δεν έχουν συνδεθεί επισήμως με το συμβάν της Παρασκευής, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου”, πρόσθεσε ο Νόνοβαν.

Την Παρασκευή η αστυνομία εντόπισε ένα άδειο αυτοκίνητο επτά οικοδομικά τετράγωνα από το σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν και “οι ενδείξεις που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο οδήγησαν την αστυνομία των πάρκων να ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός υπόπτου, το όνομα του οποίου είναι Όσκαρ Ορτέγα-Ερνάντες”, 21 ετών, επεσήμανε ο Ντόνοβαν.

Ωστόσο ο Ντόνοβαν δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, το διαμέτρημα της σφαίρας, ούτε καν για το παράθυρο που χτυπήθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε