Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε κώμα ο Ολλανδός πρίγκηπας

Ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο,είναι πιθανό να μην ανακτήσει ποτέ τις αισθήσεις του, δήλωσε σήμερα γιατρός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του ‘Ινσμπρουκ.

Ο δεύτερος γιος της βασίλισσας της Ολλανδίας Βεατρίκης, τραυματίσθηκε σοβαρά όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα ενώ έκανε σκι στην Αυστρία.

“Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα με βεβαιότητα εάν ο πρίγκιπας Φρίζο θα ανακτήσει μια ημέρα τις αισθήσεις του”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βόλφγκανγκ Κόλερ, υπεύθυνος της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του ‘Ινσμπρουκ.

“Ο,τι και να γίνει, η νευρολογική αποκατάσταση θα πάρει μήνες ή και χρόνια”, πρόσθεσε.

Ο 43χρονος Φρίζο, πατέρας δυο παιδιών, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο με συντριπτικό κάταγμα στο κρανίο και η καρδιά του λειτουργούσε ακόμα 50 λεπτά μετά το ατύχημα.

“Πενήντα λεπτά ανάνηψης είναι πολύς μα πάρα πολύς χρόνος”, τόνισε ο Κόλερ, ο γιατρός υπογράμμισε ότι εξέταση που έγινε χθες, “έδειξε καθαρά ότι η έλλειψη οξυγόνου προκάλεσε πολύ μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο του ασθενούς”.

Ο Φρίζο έκανε σκι με φίλους εκτός διαδρομής την περασμένη εβδομάδα στο Λεχ του Τιρόλου όταν καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα και θάφτηκε κάτω από 40 εκατοστά χιονιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε μέλος της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε