Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκάνδαλο κάτω από τη μύτη του Ρέσλερ!

Σκάνδαλο κάτω από τη μύτη του Ρέσλερ!

Υπάλληλος του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας έδινε απόρρητα έγγραφα σε λόμπι φαρμακοποιών. Η υπόθεση πάει πίσω σχεδόν δυο χρόνια, όταν ακόμη υπουργός ήταν ο «φιλέλληνας» Φιλιπ Ρέσλερ.

Τον Νοέμβριο είχαν γίνει έρευνες και ανακρίσεις στο Βερολίνο και το γειτονικό ομόσπονδο κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το σκάνδαλο αποκαλύπτει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας εργαζόμενος του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας είναι ύποπτος γιατί φέρεται να παρέδιδε παράνομα επί δύο χρόνια σημαντικά εμπιστευτικά έγγραφα στο λόμπι των φαρμακοποιών.

Ο άνδρας, υπεύθυνος για τις υποδομές πληροφορικής στο υπουργείο Υγείας, παρέδιδε επιστολές, αναφορές, νομοσχέδια και δεδομένα σε ένα συνεργό του, ανεξάρτητο επαγγελματία που εργάζεται για το λόμπι των φαρμακοποιών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο επικαλείται την εισαγγελία του Βερολίνου.

Ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα ξεχωρίζουν ανταλλαγές επιστολών στο ανώτατο επίπεδο, ορισμένες εκ των οποίων είχαν συνταχθεί από υφυπουργούς, τους ίδιους τους υπουργούς, περιλαμβανομένου του Φίλιπ Ρέσλερ και του διαδόχου του Ντάνιελ Μπαρ, ή από στενούς τους συνεργάτες.

Στόχος ήταν να ενημερώνονται οι επιχειρήσεις του τομέα για σχέδια νόμου υπό μελέτη ή υπό κατάρτιση και ψήφιση σχετικά με τον κλάδο των φαρμακοποιών, ώστε να μπορούν να προετοιμάζουν τις αντιδράσεις τους έγκαιρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το υπουργείο είχε εκπλαγεί σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνοντας ότι οι συνομιλητές του στον κλάδο των φαρμακοποιών ήταν καλά πληροφορημένοι για τα προσχέδια νομοσχεδίων παρότι δεν ήταν ακόμα γνωστά ούτε καν στα στελέχη του ίδιου, ακόμα και στους υφυπουργούς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου το λόμπι των φαρμακοποιών είναι από τα πιο ισχυρά στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Financial Times αποκαλύπτουν τεράστιο σκάνδαλο μεγάλης Γερμανικής τράπεζας

“Ο Ομπάμα γνώριζε για το σκάνδαλο Πετρέους πριν τις εκλογές”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε