Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σουδάν: Παραστρατιωτικοί σφαγιάζουν γυναίκες και παιδιά

ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 211 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Τζόνγκλεϊ στο νότιο Σουδάν από επιθέσεις παραστρατιωτικών αποστατών.

Ο νέος απολογισμός των θυμάτων είναι διπλάσιος από τον αρχικό. Ακόμη 109 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι περισσότεροι από τα θύματα ήταν άμαχοι και μεταξύ τους βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και ιερείς, σύμφωνα με τον υπουργό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του νοτίου Σουδάν Τζέιμς Κοκ.

Στο συνολικό αριθμό των 211 νεκρών δεν περιλαμβάνονται οι απώλειες μεταξύ των επιτιθέμενων παραστρατιωτικών.

Σύμφωνα με τον σουδανικό στρατό, τις επιθέσεις αυτές στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου πολιτεία Τζόνγκλεϊ πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Τζορτζ Έιθορ, πρώην ανώτερο αξιωματικό του στρατού, ο οποίος μετά την ήττα του στις περσινές εκλογές αποστάτησε.

Νωρίτερα ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι 105 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις αυτές την περασμένη εβδομάδα στους οποίους περιλαμβάνονταν περισσότεροι από 30 από τους άνδρες του Έιθορ. Ο τελευταίος δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Η βία έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή του νοτίου Σουδάν, οι κάτοικοι της οποίας ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτητοποίησής της από το βορρά σε δημοψήφισμα που έγινε τον περασμένο μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε