Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Στην Αίγυπτο το “Αμάλθεια” – Δεν του επετράπη να φτάσει στη Γάζα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το σκάφος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Γάζας ελλιμενίστηκε στο αιγυπτιακό λιμάνι Ελ Αρίς, αφού άλλαξε ρότα μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ισραηλινός στρατός είχε νωρίτερα δώσει τελεσίγραφο στο πλοίο να αλλάξει πορεία και ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να του επιτραπεί ο πλους προς τη Γάζα. Το λιμάνι του Ελ Αρίς βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα νοτίως των συνόρων με τη Γάζα και άμεσα θα αρχίσει η εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

“Τα ιατροφαρμακευτικά εφόδια και οι επιβάτες θα μεταφερθούν στη Γάζα μέσω του μεθοριακού περάσματος στη Ράφα, ενώ τα τρόφιμα θα μεταφερθούν μέσω των συνόρων Άουζα”, δήλωσε ο Γκαμάλ Αμπντέλ Μακσούντ, υπεύθυνος για τη λειτουργία του αιγυπτιακού λιμανιού. Πρόσθεσε εξάλλου ότι ο αιγυπτιακός Ερυθρός Σταυρός θα είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά της βοήθειας στα δύο μεθοριακά περάσματα και ήδη έχει διαθέσει φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι.

Ο Γιούσεφ Σαουάνι, διευθυντής της λιβυκής φιλανθρωπικής οργάνωσης, της οποίας προεδρεύει ο γιος του Μοάμαρ Καντάφι, και η οποία έχει ναυλώσει το πλοίο ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να αλλάξει ρότα και να ελλιμενισθεί στην Αίγυπτο για λόγους ασφαλείας.

“Ήταν απαράδεκτο για μας να μπούμε σε μία αντιπαράθεση και να διακινδυνεύσουμε μία αιματοχυσία”, δήλωσε ο Λίβυος αξιωματούχος. “Οι στόχοι του “Αμάλθεια” έχουν επιτευχθεί χωρίς αιματοχυσία και το αποτέλεσμα είναι κέρδος για τους Παλαιστίνιους”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε