Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Συναγερμός στις Φιλιππίνες για πιθανή επίθεση

Συναγερμός στις Φιλιππίνες για πιθανή επίθεση

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στις Φιλιππίνες μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ για απειλή επίθεσης κατά Αμερικανών στην πρωτεύουσα Μανίλα.

“Για προληπτικούς λόγους ενισχύσαμε τα μέτρα ασφαλείας”, δήλωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας Αμπιγκάιλ Βάλτε.

Η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει στην προειδοποίησή της ότι η “απειλή επίθεσης κατά αμερικανών πολιτών στη Μανίλα εντοπίστηκε από αξιόπιστες δυνάμεις ασφαλείας”, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

“Η απειλή για επίθεση ισχύει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου”, υπογραμμίζει η πρεσβεία στην ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της χθες Παρασκευή.

Η Βρετανία, η Αυστραλία και ο Καναδάς επίσης εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους πολίτες τους, επικαλούμενες την αμερικανική ανακοίνωση.

“Οποιαδήποτε επίθεση μπορεί να πλήξει αδιακρίτως και συνιστούμε στους βρετανούς πολίτες να επιδεικνύουν εξαιρετική προσοχή και ετοιμότητα όταν βρίσκονται σε χώρους όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι”, αναφέρει η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Αυστραλία υπογράμμισε την ανάγκη για τους πολίτες της να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην περιοχή Μιντανάο των νότιων Φιλιππίνων όπου μαίνονται συγκρούσεις και ο Καναδάς κάλεσε τους πολίτες του να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά την προσωπική τους ασφάλεια.

“Βομβιστικές επιθέσεις μπορούν να σημειωθούν οποιαδήποτε στιγμή στη Μανίλα και σε άλλες μεγάλες πόλεις”, αναφέρει το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών. “Σημεία όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι, όπως μεγάλα εμπορικά συγκροτήματα και συνεδριακά κέντρα περιλαμβάνονται στους στόχους”.

Η αστυνομία των Φιλιππίνων είχε ήδη ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μανίλα μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες σε αρκετές χώρες για την προβολή μιας αντι-ισλαμικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής.
 

Διαβάστε

Ένας νεκρός στο Πακιστάν – Μουσουλμάνοι καίνε κινηματογράφους – Διαδηλώσεις σε πολλές αραβικές χώρες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε