Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Συναγερμός στο Βέλγιο! Ύποπτα οχήματα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Συναγερμός στο Βέλγιο! Ύποπτα οχήματα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Το διπλωματικό προσωπικό των Ηνωμένων Πολιτειών επέστρεψε στην πρεσβεία της χώρας στις Βρυξέλλες πριν από λίγο έπειτα από την βραχείας διάρκειας απομάκρυνσή του από τις εγκαταστάσεις της εξαιτίας της ανακάλυψης ενός ύποπτου οχήματος κοντά στο κτίριο.

Εκατοντάδες διπλωμάτες των ΗΠΑ και προσωπικό του βελγικού υπουργείου Άμυνας χρειάστηκε να απομακρυνθούν για περίπου 45 λεπτά από τους χώρους όπου εργάζονταν αφότου η αστυνομία ανακάλυψε ένα φορτηγάκι με ύποπτες πινακίδες και καλώδια να προεξέχουν, το οποίο στο εσωτερικό του είχε φιάλες αερίου. Αφού όμως ομάδες πυροτεχνουργών έκαναν έρευνα, η κατάσταση κρίθηκε ασφαλής και το προσωπικό επιτράπηκε να επιστρέψει στις θέσεις του.

«Η κατάσταση είναι εντάξει, όλοι επέστρεψαν», δήλωσε διπλωμάτης της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Συναγερμός ξέσπασε όταν εντοπίστηκαν τα ύποπτα οχήματα… Ομάδες πυροτεχνουργών ερεύνησαν τα δυο ύποπτα οχήματα τα οποία περιείχαν φιάλες αερίου κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Βελγίου. «Εξ όσων γνωρίζω υπάρχουν δύο ύποπτα οχήματα, ένα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία κι ένα κοντά στο βελγικό υπουργείο Άμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ντιντιέ ντε Βερτ. «Όπως φαίνεται υπάρχουν φιάλες αερίου μέσα στα αυτοκίνητα».

 
Πρόσθεσε ότι αρκετά κτίρια εκκενώθηκαν μεταξύ της πρεσβείας και του υπουργείου ενώ μια ομάδα πυροτεχνουργών εξετάζει τα οχήματα. Η αστυνομία απέκλεισε αρκετές κύριες οδούς στην περιοχή αυτή αλλά κι εκτός του κέντρου της πόλης. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε