Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνέλαβαν 22 Σομαλούς πειρατές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν από γαλλική φρεγάτα και άλλοι επτά από τουρκικό πολεμικό στα ανοικτά του Αφρικανικού Κέρατος

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά της πειρατείας με την κωδική ονομασία Αταλάντη, το Παρίσι είχε ανακοινώσει την Παρασκευή τη σύλληψη έντεκα ατόμων από τη φρεγάτα Νιβόζ. Το γαλλικό ναυτικό κατέλαβε ένα ‘μητρικό’ σκάφος των πειρατών, δύο ταχύπλοα και το πλήρωμά τους, τα οποία εντοπίσθηκαν μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να καταλάβουν το υδρο-ωκεανογραφικό σκάφος Μποτάν-Μποπρέ, 180 μίλα ανατολικά του Μογκαντίσου.

Την ίδια ημέρα, το επιτελείο της Αταλάντης έδωσε διαταγή στη Νιβόζ να πλεύσει στον τομέα, όπου εξουδετερώθηκαν άλλα τρία πλοιάρια και συνελήφθησαν άλλα έντεκα άτομα.

Παράλληλα, τουρκική φρεγάτα κατέλαβε πλοιάριο στον Κόλπο του Άντεν και συνέλαβε επτά υπόπτους για πειρατεία, οι οποίοι προετοίμαζαν επιθέσεις σε περιπλέοντα πλοία. Η φρεγάτα Γκεμλίκ, που ανήκει στη δύναμη της επιχείρησης Αταλάντη, κατέλαβε το πλοιάριο στις 03.00, τοπική και ώρα Ελλάδος, σε απόσταση περίπου 80 χλμ από τις ακτές. Στο πλοίο κατασχέθηκαν ένα αυτόματο όπλο και υλικό που χρησιμοποιείται για τις πειρατείες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε