Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Συνέλαβαν τον πρώην υπουργό εσωτερικών της Ουκρανίας

Συνέλαβαν τον πρώην υπουργό εσωτερικών της Ουκρανίας

Κατηγορείται οτι εμπλέκεται στην υπόθεση δηλητηρίασης του κ. Γιούσενκο και για κατάχρηση εξουσίας.

O Γιούρι Λουτσένκο, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο που ήταν αντικείμενο έρευνας για κατάχρηση εξουσίας , συνελήφθη την Κυριακή από μέλη των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

“Ο Γιούρι Λουτσένκο ανακρίθηκε και συνελήφθη από έντεκα μασκοφορεμένα μέλη των ειδικών δυνάμεων που επέβαιναν σε ένα μίνι μπας την ώρα που έκανε βόλτα το σκύλο του στο Κίεβο συνοδευόμενος από τους γιούς του” κατάγγειλε η δικηγόρος του Ινα Κισίλ.

Σύμφωνα με την ίδια, η σύλληψή του δεν ήταν αναμενόμενη από τον κ. Λουτσένκο ενώ η δικηγόρος του εξέφρασε ενόχληση γιατί ο πελάτης της συνελήφθη από μέλη των ειδικών δυνάμεων που δεν είναι η δουλειά τους να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις αφού ασχολούνται μόνο με τρομοκράτες.

Ο κ. Λουσένκο δήλωσε μέσω της δικηγόρου του λίγο πριν τη σύλληψή του ότι κατηγορείται και για συμμετοχή του στην υπόθεση δηλητηριάσης το 2004 του Βίκτρο Γιούσενκο τότε υποψήφιου πρόέδρου της Ουκρανίας χωρίς όμως να αναφερθεί περαιτέρω.

Απέρριψε κατηγορηματικά τον “πολιτικό χαρακτήρα” που έχει δοθεί στην υπόθεσή του και κατάγγειλε “τις πιέσεις που ασκούνται κατά των οπαδών της αντιπολίτευσης” στη χώρα.

Παράλληλα, ο συλληφθείς πρώην υπουργός κατηγορείται και για κατάχρηση εξουσίας επειδή παραβαίνοντας το νόμο προσέλαβε οδηγό γεγονός που κόστισε στο δημόσιο αρκετά χρήματα.

Στην περίπτωση που καταδικαστεί κινδυνεύει να κλειστεί στη φυλακή για οκτώ χρόνια.

Η υπόθεση του Λουτσένκο είναι η τελευταία σειράς καταγγελίων για εκγληματικές υποθέσεις , για καταχρήσεις και άλλα αδικήματα κατά μελών της κυβέρνησης της τότε πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο η οποία έχει απαγορευτεί να εγκαταλείψει τη χώρα γιατί και η ίδια κατηγορείται για ατασθαλείες.

Μετάξύ των ανώτατων και μεσαίων στελχών μελών της κυβέρνησής της που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, και ο πρώνη υπουργός Περιβάλλοντος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε