Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τελικοί ΝΒA: Πρωταθλητές οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Τελικοί ΝΒA: Πρωταθλητές οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Με τον Στέφεν Κάρι οδηγό και τον Αντρέ Ιγκουοντάλα να αναδεικνύεται MVP των τελικών, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έγραψαν χρυσή σελίδα στην ιστορία τους: νίκησαν 105-97 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμπς και μετά από σχεδόν 30 χρόνια στέφθηκαν ξανά πρωταθλητές NBA!

Ήταν η τέταρτη νίκη της ομάδας του Όκλαντ στη σειρά με τους Καβς. Ήταν μια πανάξια νίκη, σε μια εξαιρετική σειρά τελικών, με τους Γουόριορς να κλείνουν μια ονειρική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή! Και το σήκωσαν μέσα στην έδρα των Καβαλίερς, επικρατώντας στον έκτο τελικό! Και επειδή εκεί είναι… ξενέρωτοι, έκαναν και την απονομή ακόμα. Μέσα στο γήπεδο του αντιπάλου τους…



Ο Στέφεν Κάρι ήταν ξανά ο ηγέτης της ομάδας του Όκλαντ, σκοράροντας 25 πόντους, όσους και ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, ο άνθρωπος που κέρδισε το βραβείο Bill Russell και αναδείχθηκε Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών.

Από την άλλη, οι Κλίβελαντ φάνηκαν ξανά κατώτεροι των περιστάσεων, με τον Τζέιμς να έχει μείνει ολομόναχος να προσπαθεί για όλους. 32 πόντους, 18 ριμπάουντ και 9 ασίστ είχε ο “βασιλιάς” αλλά ήταν απελπιστικά μόνος απέναντι στην ΟΜΑΔΑ των Γουόριορς.

Οι Γουόριος ήξεραν ότι αν ήθελαν τον τίτλο, που τον ήθελαν, θα έπρεπε να πάρουν αυτό το ματς, τον έκτο τελικό της σειράς. Και μπήκαν στο ματς… φουριόζοι, παίρνοντας προβάδισμα 13 πόντων στην πρώτη περίοδο. Αλλά στο δεύτερο 12λεπτο, οι Καβς αντέδρασαν και το ημίχρονο τους βρήκε στο 45-43.



Αλλά είπαμε, οι Γουόριορς ήθελαν πολύ τον τίτλο. Και πάτησαν ξανά γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Και από τη στιγμή που ο Τζέιμς πάλευε μόνος του, οι Καβαλίερς δεν είχαν τύχη. Καμία τύχη απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.


Στο τέλος της τρίτης περιόδου η διαφορά έφτασε πάλι σε διψήφιο αριθμό, στην τελευταία περίοδο, αν και δύσκολα, οι Γουόριορς διατήρησαν το προβάδισμα και η λήξη τους ματς τους βρήκε να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα δωδεκάλεπτα: 15-28, 43-45, 61-73, 97-105

Κλίβελαντ Καβαλίερς: Τζέιμς 32, Μοζγκόφ 17, Τόμπσον 15, Σάμπερτ 8, Ντελαβεντόβα 1, Τζόουνς 5, Χάρις, Μιλερ, Σμιθ 19.

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: Μπαρνς 9, Γκριν 16, Κάρι 25, Ιγκουοντάλα 25, Τόμπσον 5, Λι, Εζέλι 10, Λίβινγκστον 10, Μπαρμπόσα 5.

Φωτογραφίες: Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε