Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέσσερις νεκροί σε νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS

Τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε αγορά της επαρχίας Λαγκμάν.

«Τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και 14 άλλοι είναι τραυματίες μετά την επίθεση σε εμπορική περιοχή, όπου βρίσκεται μια αγορά και καταστήματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαϊζανουλάχ Πατάν, εκπρόσωπος του κυβερνήτη, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης είχε κρύψει τα εκρηκτικά κάτω από τα ρούχα του.

Πρόσθεσε ότι αγνοεί ποιος ήταν ο στόχος του βομβιστή, ο οποίος προέβη στην επίθεση σε μια περιοχή όπου δεν υπήρχε κάποιο κρατικό κτίριο ούτε ήταν παρόντες στρατιωτικοί ή αστυνομικοί. Δεν ήταν διαθέσιμες άλλες πληροφορίες.

Δεν είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιείται στην περιοχή. Πέντε πολίτες είχαν σκοτωθεί και πέντε είχαν τραυματιστεί στις 9 Μαΐου, κοντά σε κτίριο των επαρχιακών αρχών.

Εννιά στρατιώτες, τέσσερις Αφγανοί και πέντε της δύναμης υπό την διοίκηση του NATO στο Αφγανιστάν (ISAF), είχαν σκοτωθεί στις 16 Απριλίου σε μα επίθεση αυτοκτονίας στο εσωτερικό μιας βάσης του Αφγανικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 16 ώρες πολιορκίας πήραν πίσω στρατόπεδο από τους Ταλιμπαν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε