Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα συλληφθεί ο γερουσιαστής που υπεξαίρεσε 25 εκατ. ευρώ και αγόραζε βίλες!

Θα συλληφθεί ο γερουσιαστής που υπεξαίρεσε 25 εκατ. ευρώ και αγόραζε βίλες!

Οι Έλληνες δε θα έπεφταν και από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης πως ο γερουσιαστής Λουίτζι Λούτζι υπεξαίρεσε πολλά εκατομμύρια ευρώ με τα οποία στη συνέχεια αγόρασε ακίνητα…

Μάλιστα, οι εισαγγελείς ζήτησαν από την γερουσία της Ρώμης, να δώσει το “πράσινο φως” για την σύλληψη του Λουίτζι Λούζι, πρώην ταμία του κεντρώου κόμματος Μαργαρίτα. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Ρώμης, ο Λούζι, ο οποίος συνεχίζει να είναι γερουσιαστής, υπεξαίρεσε από τα ταμεία του κόμματος τουλάχιστον είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ, αγοράζοντας ακίνητα για προσωπική του χρήση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιταλικός τύπος, μόνο για τον δεύτερο γάμο του , τον Ιούνιο 2009, ο πρώην ταμίας φέρεται να πλήρωσε τον ξακουστό μάγειρα Αντόνιο Κολόνα με επιταγή τριάντα χιλιάδων ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Λουίτζι Λούζι πρέπει να προφυλακισθεί, διότι υφίσταται ο κίνδυνος αλλοίωσης και απόκρυψης των αποδεικτικών στοιχείων. Ο Λούζι, αντιθέτως, θεωρεί ότι “το αίτημα των δικαστικών είναι δυσανάλογο και αδικαιολόγητο”.

“Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απομάκρυνσής μου από την Ιταλία, παραποίησης των στοιχείων ή εκ νέου διάπραξης του αδικήματος”, τονίζει ο πρώην ιθύνοντας της Μαργαρίτας.

Ο Φραντσέσκο Ρουτέλι, ο οποίος μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 ήταν γραμματέας του κόμματος, συνεχίζει να δηλώνει ότι “ουδείς γνώριζε τις αξιόποινες πράξεις του Λούζι, ενώ ο ίδιος έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι “ο Ρουτέλι είχε γνώση της οικονομικής διαχείρισης του κόμματος και σε ότι αφορά την αγορά ακινήτων, υπήρχε συγκεκριμένη συμφωνία”.

Μέχρι αυτή την στιγμή, η ιταλική δικαιοσύνη έχει διατάξει την προληπτική κατάσχεση πέντε διαμερισμάτων που βρίσκονται στην Λ’ Άκουϊλα, μιας βίλας λίγο έξω από την Ρώμη κι ενός τραπεζικού λογαριασμού όπου είχαν κατατεθεί δυο εκατομμύρια ευρώ.

Το Φθινόπωρο του 2007, η Μαργαρίτα εντάχθηκε στο νεοϊδρυθέν τότε κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα , διατηρώντας όμως –υπό την μορφή ιδρύματος– χωριστή οικονομική διαχείριση των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιταλός γερουσιαστής κατηγορείται για υπεξαίρεση 13 εκατομμυρίων ευρώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε