Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό στις 18 Νοεμβρίου

Ο γ.γ. του ΟΗΕ κάλεσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για κοινή συνάντηση στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενόψει της επικείμενης έκθεσης του γενικού γραμματέα για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, η οποία θα δοθεί προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, εκτός από την τριμερή συνάντηση υπάρχει το ενδεχόμενο ο Μπαν Κι Μουν να καλέσει σε γεύμα ή σε δείπνο τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων ή να προηγηθούν χωριστές συναντήσεις.

Όπως σημειώνεται, βασική επιδίωξη του Μπαν Κι- μουν και των συνεργατών του είναι να βρεθούν σημεία σύγκλισης στο περιουσιακό ζήτημα, ώστε να δοθεί προοπτική επιτυχίας στις συνομιλίες. Παράλληλα, επιδιώκεται η επιτάχυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο Μπαν Κι Μουν σε πρόσφατη γραπτή ανακοίνωση κάλεσε τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων να πετύχουν “συγκεκριμένη πρόοδο” στο περιουσιακό ζήτημα. Ενώ τον περασμένο μήνα, μετά τις χωριστές συναντήσεις του με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Έρογλου, ο γενικός γραμματέας, μέσω και πάλι γραπτής ανακοίνωσης, είχε εκφράσει την εκτίμησή του για τις προτάσεις που προωθήθηκαν στο περιουσιακό, στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόοδος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε