Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τσάι και αντιπάθεια! Χαστούκι της Ελισάβετ στον Τραμπ

Τραμπ

Τι και αν ο Ντόναλντ Τραμπ επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ δεν πρόκειται να πιει!

Η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές του επόμενου χρόνου δεν θεωρείται κρατική, αλλά επίσκεψη εργασίας όπως έγινε γνωστό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Μια ολοκληρωμένη επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ακολουθήσει αργότερα σε μια μη καθορισμένη προς το παρόν ημερομηνία, όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα London Evening Standard.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προσκληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Theresa May. Ήταν 7 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο. Μια κίνηση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους επικριτές του.

Η Ελισάβετ και το χαστούκι στον Τραμπ

Το σχέδιο αυτό είχε παγώσει το καλοκαίρι όταν ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με την Theresa May. Δεν ήθελε το ταξίδι του να υπονομευτεί από διαμαρτυρίες.

Οι διπλωμάτες, όπως έγινε γνωστό, οργανώνουν μια επίσκεψη εργασίας για τον Αμερικανό πρόεδρο. Θα αποτελέσει μέρος της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε διάφορες χώρες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μείνει στο Μπάκιγχαμ με τη βασίλισσα και πιθανότατα θα κοιμηθεί στην κατοικία του πρόσφατα διορισμένου Αμερικανού πρέσβη Woody Johnson.

Η Downing Street αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη. Το γραφείο μάλιστα της Βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε ότι η θέση της αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου δεν έχει αλλάξει: Έχει γίνει πρόσκληση, η οποία έχει γίνει δεκτή, όμως δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις