Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Χριστόφιας: “Στην αγκαλιά του μηχανισμού λόγω των ελληνικών ομολόγων”

Χριστόφιας: “Στην αγκαλιά του μηχανισμού λόγω των ελληνικών ομολόγων”

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο η Κύπρος προσφεύγει στον μηχανισμό στήριξης της Ευρώπης για τις τράπεζές της είναι τόσο η παγκόσμια κρίση όσο και η μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα και τη διαδικασία του PSI φυσικά.

Ο κ. Χριστόφιας τόνισε χαρακτηριστικά πως “πέφτουμε στην αγκαλιά του μηχανισμού λόγω της μεγάλης αγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τις κυπριακές τράπεζες, επισημαίνοντας πως η Κύπρος δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και το έλλειμμά της είναι διαχειρίσιμο και μέχρι τα τέλη του 2012 θα είναι κάτω από το 3%.

Αναφορικά με το ύψος της βοήθειας που θα ζητήσει η Κύπρος από τον μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ότι δεν μπορεί ακόμα να ανακοινώσει κάποιο συγκεκριμένο ποσό, αλλά εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν υπέρογκα ποσά.

Επιβεβαίωσε δε ότι η Κύπρος έχει υποβάλλει αιτήματα για διμερή δάνεια τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα και περιμένει σύντομα να έχει συγκεκριμένη απάντηση.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. έκανε λόγο για θετικά αποτελέσματα κυρίως για τις χώρες του νότου, αλλά και γενικά για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημήτρης Χριστόφιας: Η Κύπρος πληρώνει την ελληνική κρίση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε