Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Χρυσές δουλειές έκανε η Μέρκελ σε Κίνα και Ρωσία

Μετά τη Ρωσία, στην Κίνα με σημαντική οικονομική ατζέντα βρέθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ.Μεγάλοι κερδισμένοι γερμανικές εταιρείες όπως η Siemens και η Daimler.

Κινεζικές εταιρείες υπέγραψαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων με γερμανικές στο χώρο της ενέργειας και των μεταφορών. Μαζί με τη Μέρκελ ταξιδεύουν μέλη της κυβέρνησης αλλά και μεγάλοι επιχειρηματίες ώστε να συσφιχθούν οι εμπορικοί δεσμοί των δύο εξαγωγικών χωρών. Μεταξύ των επιχειρήσεων που επωφελούνται από την τετραήμερη επίσκεψη είναι η Siemens και η Daimler.

“Η Κίνα και η Γερμανία πέρασαν μία περίοδο οικονομικής αναταραχής” δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος μετά τη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο. Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν περάσει μία κρίση πριν τρία χρόνια, όταν η Γερμανία δέχτηκε τον εξόριστο ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα. Από αυτή τη στιγμή και μετά Γερμανοί επιχειρηματίες διαμαρτύρονταν ότι έβρισκαν “κλειστές” τις πόρτες με την Κίνα.

Η Siemens έκλεισε σημαντικές δουλειές και κατά την επίσκεψη Μέρκελ στη Ρωσία ειδικά στο χώρο της αιολικής ενέργειας και των σιδηροδρόμων. Συνολικά 3 δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι στη Siemens για τον εκσυγχρονισμό τους. Τα 2,2 δισ. θα διατεθούν για την αγορά γερμανικών αμαξοστοιχιών, ενώ 600 εκατομμύρια θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό 22 ρωσικών σιδηροδρομικών σταθμών.

Η συνάντηση μεταξύ Μέρκελ και Μεντβέντεφ στο Γιεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων έγινε σε πολύ καλό κλίμα με αστειάκια για τον Πωλ το χταπόδι και το ποδόσφαιρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε