Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Υεμένη: Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από βόμβα της Αλ Κάιντα

Υεμένη: Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από βόμβα της Αλ Κάιντα

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε στόχο περίπολο ασφαλείας στην Υεμένη σκότωσε τρία παιδιά στο δρόμο για το σχολείο σε μια νοτιοανατολική επαρχία.

Το υπουργείο Άμυνας, επιρρίπτει την ευθύνη για τους θανάτους στους αντάρτες της Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση μαχητών Ανσάρ αλ-Σαρία, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στην επίθεση, με δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσθέτοντας πως ενοχοποιείται προκειμένου να υπονομευθεί η δημοτικότητά της.

Σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο, φυλετική πηγή δήλωσε πως ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το όχημά του σε ένα σημείο ελέγχου το οποίο στελέχωναν μέλη φυλής και ανατινάχτηκε, σκοτώνοντας δύο μέλη φυλών κοντά στη νότια πόλη Λόντερ, όπου ο στρατός εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα μια επίθεση εναντίον ισλαμιστών μαχητών.

Η μαχητική οργάνωση ανέλαβε ξεχωριστά την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε στην αλ-Χοντν.

Έξι μαχητές και δύο πολεμιστές των φυλών σκοτώθηκαν επίσης σε συγκρούσεις κοντά στη Λόνταρ, σε μια περιοχή που λέγεται αλ-Μινιάσα, δήλωσαν φυλετικές πηγές.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε επιφυλακή για μια πιθανή συνωμοσία της Αλ Κάιντα με στόχο “ζωτικής σημασίας και κυβερνητικές εγκαταστάσεις” στη νότια επαρχία Νταλέα.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά κάλεσε τους κατοίκους να αναφέρουν οποιεσδήποτε “τρομοκρατικές” δρστηριότητες.

Αναφερόμενο στην έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που σκότωσε τρία παιδιά, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε δρόμο της πόλης αλ-Κατν στη Χαντραμούτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε