Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Υπέρ της ανέγερσης τεμένους στο “σημέιο μηδέν” ο Ομπάμα

Ο Aμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του για το δικαίωμα ανέγερσης τεμένους κοντά στο σημείο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα θέμα “αξιών” για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρεμβαίνοντας για πρώτη φορά σε αυτό το θέμα, ο πρόεδρος Ομπάμα προκάλεσε αντιδράσεις όταν υπερασπίστηκε την Παρασκευή το δικαίωμα να ανεγερθεί τέμενος κοντά στο “Σημείο Μηδέν”. Επανερχόμενος στο θέμα αυτό στην Φλόριντα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως “σε αυτήν την χώρα αντιμετωπίζουμε όλους τους ανθρώπους με βάση την ισότητα, σύμφωνα με το νόμο και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την καταγωγή και την θρησκεία τους”

“Δεν μίλησα και δεν θα μιλήσω για το πόσο σωστή είναι η απόφαση να ανεγερθεί τέμενος εκεί” κοντά στο σημείο που κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις το 2001. “Μιλάω πολύ συγκεκριμένα για το δικαίωμα που έχουν οι άνθρωποι και που χρονολογείται από την ίδρυση της χώρας”, πρόσθεσε αναφερόμενος στο Σύνταγμα των ΗΠΑ που υπερασπίζεται την ελευθερία της θρησκείας. “Αυτό σημαίνει η χώρα μας”, είπε χαρακτηριστικά. “Και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό, όσο δύσκολα και αν είναι τα ζητήματα αυτά, να μείνουμε επικεντρωμένοι σε αυτό που είμαστε σαν λαός και σε αυτό που αντιπροσωπεύουν οι αξίες μας”, κατέληξε ο Ομπάμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε