Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζωντανοί στα ερείπια – Ένας φοιτητής και μια δασκάλα τα νέα… θαύματα της Τουρκίας

ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο μέρες και κάτι μετά τον καταστροφικό σεισμό της Κυριακής, ένας 18χρονος φοιτητής και μια 27χρονη δασκάλα έγιναν το νέο σύμβολο της θέλησης για ζωή στην Τουρκία, που πενθεί το θάνατο 459 ανθρώπων από το «χτύπημα» των 7,2 Ρίχτερ.

Μόλις πριν ένα μήνα μετακόμισε στην πόλη Ερτζίς για να σπουδάσει μηχανικός. Ο σεισμός τον βρήκε στο διαμέρισμά του. Καταπλακώθηκε. Αλλά κατάφερε να μείνει ζωντανός. Ο νεαρός ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ήταν τραυματισμένος, αλλά ζωντανός. Ο Εγιούπ Ερντέμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, έμενε σε πολυκατοικία της πόλης, μαζί με άλλους φοιτητές.

Ο πατέρας του περίμενε από την Κυριακή τα καλά νέα για την τύχη του γιου του.

Λίγες ώρες μετά, ήταν μια 27χρονη κοπέλα που βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια και πάλι στην πόλη Ερτζίς, μετέδωσαν το NTV και το CNN-Turk. 66 ώρες έμεινε πλακωμένη από τα ερείπια. Αλλά άντεξε. Η Γκεζντέ Μπαχάρ μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο εκστρατείας στην Ερτζις, της πόλης που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό.

Δυο δυο αυτές ιστορίες σκορπίζουν συγκίνηση στην Τουρκία που παλεύει να μαζέψει τα κομμάτια της. Το ίδιο έκανε και η διάσωση της μόλις 14 μηνών Αζρά, που είχε εγκλωβιστεί μαζί με τη μαμά της και τη γιαγιά της. Όλες τους κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε να δεχτεί βοήθεια από ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ισραήλ, για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του σεισμού, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή.

Αρχικά, η Άγκυρα είχε αρχικά αρνηθεί κάθε βοήθεια, αλλά αποφάσισε να δεχτεί τις προσφορές μετά τις πιέσεις από τις υπηρεσίες Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, οι οποίες τόνισαν πως η χώρα χρειάζεται προκατασκευασμένα σπίτια και κοντέινερ για να στεγάσει τους σεισμόπληκτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από θαύμα σώθηκε μωρό 14 ημερών – Απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια και την μαμά του – ΦΩΤΟ και VIDEO

Η ώρα που σείστηκε η γη στην Τουρκία – Video που κόβουν την ανάσα

Ο Ονούρ έσωσε την αγαπημένη του μέσα από τα ερείπια

Αγωνία στα συντρίμμια της Βαν – Έρευνες χωρίς σταματημό στα ερείπια – 264 οι νεκροί από τα 7,2 Ρίχτερ

Συγκλονιστικές εικόνες απο το σεισμό στην Τουρκία

Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Χάος από τα 7,2 Ρίχτερ του τρόμου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε