Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυξήστε τους βαθμούς στο σχολείο με ισορροπημένη διατροφή!

Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην διατροφή του μικρού σου;

Ήρθε η ώρα να βοηθήσεις το μικρό σου με την σωστή διατροφή να ανεβάσει τους βαθμούς του σχολείο! Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Εύα Καφετζή μας δίνει υγιεινές προτάσεις για ελαφριά σνακ αλλά και πράγματα που πρέπει να προσέξουμε…

 

Η σχολική περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική από διατροφικής άποψης προκειμένου οι μαθητές να επιτύχουν την καλύτερη απόδοση. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχει η ισορροπημένη διατροφή, η οποία εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση και στην λειτουργία της μνήμης και πνευματικής διαύγειας. Συνεπώς, γονείς και μαθητές θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους τις ακόλουθες διατροφικές οδηγίες:

 

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται!

Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα, εφόσον συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθηκών ενέργειας, οι οποίες είναι περιορισμένες όταν ξυπνάμε. Συνίσταται η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες, τα οποία εφοδιάζουν τον εγκέφαλο με το καλύτερο καύσιμο τη γλυκόζη. Επιπλέον, ένα σωστό πρωινό πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά (ω3 και ω6) και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπου βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την πνευματική διαύγεια.

Έτσι, ιδανικές επιλογές για πρωινό αποτελούν: το γάλα, το μέλι, το ψωμί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι φρυγανιές, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, οι χυμοί, οι μαλακές μαργαρίνες.

 

Δες όλες τις λεπτομέρειες στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε