Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λουμπουτέν vs Ιβ Σεν Λοράν για το χρώμα στις σόλες των παπουτσιών!

Λουμπουτέν vs Ιβ Σεν Λοράν για το χρώμα στις σόλες των παπουτσιών!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.04.2011 | 14:47
Πρώτη δημοσίευση: 11.04.2011 | 14:43

Ο Κριστιάν Λουμπουτέν, σχεδιαστής μόδας με έδρα το Παρίσι, τα παπούτσια του οποίου φοράνε πολλά διάσημα πόδια, κατέθεσε αγωγή εναντίον του αντιπάλου του, Ιβ Σεν Λορέν, για τη χρήση του κόκκινου χρώματος στις σόλες των παπουτσιών.

"Ο κ. Λουμπουτέν είναι ο πρώτος σχεδιαστής που είχε την ιδέα να βάλει κόκκινες σόλες στα γυναικεία παπούτσια", αναφέρει η αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Πέμπτη.

Από τον Ιανουάριο, αναφέρει ο Λουμπουτέν στην αγωγή, έχει ζητήσει από την εταιρία Yves Saint Laurent America, θυγατρική του ομίλου Gucci, να σταματήσει να πουλάει τα παπούτσια με κόκκινες σόλες στα ίδια με εκείνον, επιλεγμένα, καταστήματα του Μανχάταν.

"Η χρήση από τον εναγόμενο της κόκκινης σόλας στα παπούτσια, που είναι σχεδόν ίδια με του ενάγοντος --το σήμα κατατεθέν-- είναι πιθανόν να προκαλέσει σύγχυση και προκαλεί σύγχυση, λάθη και εξαπάτηση του αγοραστικού κοινού", αναφέρει η αγωγή.

Η αγωγή ζητεί από το δικαστήριο να επιβάλει την καταβολή αποζημίωσης ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων και να υποχρεώσει τον Υβ Σεν Λοράν να σταματήσει την παραγωγή αυτών των παπουτσιών.

Λίγο μετά αφότου άνοιξε στο Παρίσι το πρώτο κατάστημα του Λουμπουτέν, το 1991, αναφέρει η αγωγή, όλα τα παπούτσια έφεραν κόκκινες σόλες. Το κάθε ζευγάρι πωλείται παραπάνω από χίλια δολάρια.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο