Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μόλις χώρισες; Μάθε τι σε περιμένει... Τα 5 στάδια μετά τον χωρισμό!

Μόλις χώρισες; Μάθε τι σε περιμένει... Τα 5 στάδια μετά τον χωρισμό!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 30.09.2011 | 12:00

Σε όλες μας έχει συμβεί... Όλοι έχουμε πονέσει... Και όπως μάθαμε ο χωρισμός έχει και τα στάδιά του. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη μας τα εξηγεί...

Σε όλες μας έχει συμβεί... Όλοι έχουμε πονέσει... Και όπως μάθαμε ο χωρισμός έχει και τα στάδιά του. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη μας τα εξηγεί...

“O χωρισμός είναι μια απώλεια. Είναι ο θάνατος μιας σχέσης. Περνάει το άτομο τα στάδια που θα περνούσε και στη φάση του πένθους, της απώλειας δηλαδή και της απουσίας αγαπημένου προσώπου ύστερα από θάνατο”.

Όπως λοιπόν και στην απώλεια που φέρνει ο θάνατος, έτσι και ο θάνατος της σχέσης που επέρχεται από τον χωρισμό, περνάει από διάφορα στάδια...

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ... Άρνηση
Δεν δέχεται το άτομο την κατάσταση και λειτουργεί σαν να μην έχει συμβεί. Δεν αντιμετωπίζει αυτό το γεγονός. Φέρεται λοιπόν υπερδραστήρια. Είναι πολύ χαρούμενη, εξωτερικεύεται πολύ, βγαίνει, μιλάει, επικοινωνεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτε.

Αυτό συμβαίνει -για να ξέρουμε και τι μας γίνεται- γιατί είμαστε προικισμένοι από τη φύση μας να έχουμε τη δυνατότητα να παγώνουμε στην αρχή του δύσκολου. Για να μην νιώθουμε τον μεγάλο πόνο και μας καταβάλλει.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ... Θυμός
Όταν αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε αυτό που μας έχει συμβεί, ότι τελικά είναι μόνικη η κατάσταση και οριστικός ο χωρισμός. Τότε περνάμε στη φάση του θυμού.

Βέβαια, ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα. Όταν λέμε θυμό, εννοούμε θυμό για τον άλλο, για τον εαυτό μας, για την κατάσταση... για όλα.
Ο θυμός βέβαια είναι ένα συναίσθημα το οποίο μας κινητοποιεί, δηλαδή είναι συναίσθημα δράσης. Είναι καλύτερος από την αυτολύπηση, τη μιζέρια και την απελπισία.
Όταν είμαστε θυμωμένοι κάτι κάνουμε τέλος πάντων. Και βέβαια στη διάρκεια του θυμού εκτοξεύουμε απειλές, παίρνουμε τηλέφωνο και στολίζουμε τον άλλον με όσα του αξίζουν ή και δεν του αξίζουν, θυμόμαστε όλες τις κακές στιγμές και τις απαριθμούμε και θυμώνουμε και με τον εαυτό μας γιατί επιτρέψαμε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Διάβασε τα υπόλοιπα στάδια στο TLIFE


ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τζόκερ 19-02: Χρήσιμες συμβουλές επιτυχίας για Τζακ ποτ Τζόκερ 19-02: Χρήσιμες συμβουλές επιτυχίας για Τζακ ποτ
  2. Κατερίνα Καινούργιου: Ο έρωτας στην ζωή της και οι συμβουλές της Ελένης Μενεγάκη! Κατερίνα Καινούργιου: Ο έρωτας στην ζωή της και οι συμβουλές της Ελένης Μενεγάκη!
  3. Τζόκερ 16-02: Χρήσιμες συμβουλές επιτυχίας για Τζακ ποτ Τζόκερ 16-02: Χρήσιμες συμβουλές επιτυχίας για Τζακ ποτ
  4. Kylie Minogue: Του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι μετά το τελεσίγραφο  αυτόν ή εμάς Kylie Minogue: Του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι μετά το τελεσίγραφο "αυτόν ή εμάς"
  5. Νέος χωρισμός - βόμβα πασίγνωστου ζευγαριού - Δεν άντεξαν ούτε δυο μήνες μαζί! Νέος χωρισμός - βόμβα πασίγνωστου ζευγαριού - Δεν άντεξαν ούτε δυο μήνες μαζί!
  6. Χανιά: Κατάλογοι παγίδα για ιδιοκτήτες καταστημάτων - Τα στάδια της απάτης! Χανιά: Κατάλογοι παγίδα για ιδιοκτήτες καταστημάτων - Τα στάδια της απάτης!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook