Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο αγαπημένο χόμπι οι… πλαστικές επεμβάσεις!

Νέο αγαπημένο χόμπι οι… πλαστικές επεμβάσεις!

15.000 πλαστικές επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα!

Δύο στους τρεις που υποβάλλονται σε πλαστικές το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Έτσι οι ειδικοί εξηγούν στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ πως η επιθυμία για πλαστικές επεμβάσεις εξελίσσεται σε εθισμό.

Σύμφωνα με έρευνα μάλιστα της Κάπα Research το 10% των Ελληνίδων έχει υποβληθεί σε κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, ενώ 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι θα συμφωνούσαν ή παρότρυναν κάποιον να υποβληθεί σε αισθητική  επέμβαση.

Ήδη από το 2000 η Αμερικανική Εταιρεία για την Αισθητική Πλαστική Χειρουργική έχει επισημάνει πως σε έρευνα που πραγματοποίησε βρήκε ότι δύο στους τρεις ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν μια αισθητική επέμβαση το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

Στην Αγγλία πάλι, έρευνα δείχνει ότι 40% των ασθενών που έκαναν μπότοξ για να μειώσουν τις ρυτίδες του προσώπου δήλωσαν έντονη επιθυμία για περαιτέρω “θεραπείες”.

Μάλιστα ειδικός λέει πως όσοι είναι εθισμένοι στις πλαστικές μοιάζουν με όσους πάσχουν από ανορεξία, δηλαδή έχουν ψευδή εικόνα για τον εαυτό τους. Επιπλέον διακατέχονται από ανασφάλεια, έντονο άγχος και τελειομανία, ενώ μπορεί να έχουν παρουσιάσει και σημάδια κατάθλιψης.

Δείτε και τη γυναίκα που έγινε διάσημη εξαιτίας των 10 πλαστικών επεμβάσεων που έκανε σε μία ημέρα!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε