Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Θα σπάσει το φράγμα του ήχου με το σώμα του!

Θα σπάσει το φράγμα του ήχου με το σώμα του!

Μια μεγάλη αποστολή στην άκρη τού διαστήματος!

Ένα μεγάλο event που πραγματικά κόβει ανάσες, πρόκειται να δούμε να πραγματοποιείται τον Απρίλιο.

Ο πιλότος Felix Baumgartner ανακοίνωσε την Παρασκευή, την πρόθεσή του να ανοίξει νέους ορίζοντες για τη αεροδιαστημική εξερεύνηση, επιχειρώντας να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου με το σώμα του!

Ο Baumgartner ελπίζει να ανεβεί με έναν θαλαμίσκο στερεωμένο σε αερόστατο ηλίου ως τις ανώτατες παρυφές της στρατόσφαιρας, σε ύψος τουλάχιστον 36.570 μέτρων και, προστατευμένος από μια «διαστημική στολή» πλήρους πίεσης, να πραγματοποιήσει άλμα ελεύθερης πτώσης που ενδέχεται να υπερβεί το 1 Mach, δηλαδή πάνω από 1.225 χιλιόμετρα την ώρα, και να προσγειωθεί με αλεξίπτωτο!

Αν επιτύχει, η αποστολή Red Bull Stratos ελπίζει να καταρρίψει τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ, ενώ τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι κορυφαίοι επιστήμονες της αποστολής ίσως θέσουν νέα πρότυπα για την αεροδιαστημική ασφάλεια και τις πτήσεις του ανθρώπου.

Ο Joseph Kittinger, σμήναρχος εν αποστρατεία της Αεροπορίας των ΗΠΑ, που πραγματοποίησε το 1960 στρατοσφαιρικό άλμα από τα 31.330 μέτρα και άνοιξε το δρόμο για την εξερεύνηση του διαστήματος, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη:  «Οι άνθρωποι προσπαθούν να καταρρίψουν τα ρεκόρ μου εδώ και πενήντα χρόνια – και πολλοί από αυτούς πέθαναν . Πιστεύω, όμως, ότι με τα μοναδικά μας πλεονεκτήματα, μια φανταστική ομάδα συντελεστών, την αφοσίωση της Red Bull και τις εκπληκτικές ικανότητες του Felix Baumgartner, η Red Bull Stratos θα πετύχει το στόχο της». 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε