Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 23 Αθήνα Αναλυτικά

To DVD της Τζούλιας φορολογήθηκε με χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α!

To DVD της Τζούλιας φορολογήθηκε με χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.04.2010 | 17:26
Πρώτη δημοσίευση: 09.04.2010 | 12:26

Ο πρόεδρος των περιπτεριούχων Γιάννης Πλακόπουλος, μίλησε στο NewsIt για τη φορολόγηση του ροζ DVD.

Το DVD μπορεί να πουλήθηκε στα περίπτερα, αλλά κι αυτό για κάποιο λόγο έγινε. Ο συντελεστής του Φ.Π.Α του, ήταν μόλις 5%! Γι'αυτό υπήρχε συνοδευτικά και το κατά κάποιο τρόπο έντυπο, με τις φωτογραφίες της Τζούλιας. Το ροζ DVD, κατάφερε να έχει τόσο χαμηλό συντελεστή, όσο είναι και αυτός των εντύπων που πρόκειται για την επιμόρφωση του ελληνικού λαού!

Το κράτος έχασε περίπου 600 χιλιάδες ευρώ από αυτή την ιστορία, αφού δεν φορολογήθηκε όσο ένα κανονικό DVD, αλλά πρόκειται και για κάτι εντελώς προσβλητικό αφού ο χαμηλός συντελεστής έχει νόημα σε επιστημονικά περιοδικά και σε συγγράματα που δεν αναμένεται να γίνουν μεγάλες πωλήσεις.

Ο βουλευτής Άγγελος Κολοκοτρώνης κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για το συγκεκριμένο θέμα. Αν και νομικά είναι καλυμμένη η εταιρεία παραγωγής με τον τρόπο που το κυκλοφόρησε και έτσι λειτουργούν πολλά έντυπα, που μπορεί να έχουν και συνοδεία διαφόρων DVD.

Ο πρόεδρος των περιπτεριούχων, Γιάννης Πλακόπουλος,  μίλησε στο NewsIt και είπε πως και το ροζ DVD είχε χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α, δηλαδή 5% μετά την και την αύξηση, αφού ήταν 4,5% μέχρι πριν λίγο καιρό, όπως έχουν σχεδόν όλα τα εντύπα.

Η αμοιβή της Τζούλιας μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο του συμβολαίου έφτασε το 1.000.000 ευρώ!   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Φωτιά στα νησιά από τον ΦΠΑ Φωτιά στα νησιά από τον ΦΠΑ
  2. Η κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση Φ.Π.Α. σε βασικά προϊόντα – Πότε και πως θα γίνει Η κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση Φ.Π.Α. σε βασικά προϊόντα – Πότε και πως θα γίνει
  3. ΦΠΑ: Πότε θα επιβάλλονται τα νέα πρόστιμα - Παραδείγματα ΦΠΑ: Πότε θα επιβάλλονται τα νέα πρόστιμα - Παραδείγματα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook