Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Καλό ταξίδι Σμάρω…

Η Σμάρω (Στεφανίδου) ήταν πολύτιμη φίλη. Σοφή, σεβαστή, συμπονετική, κοκέτα αλλά αφτιασίδωτη στους τρόπους και τα αισθήματα.

 Ένας ειλικρινής και χορτάτος άνθρωπος. Απαλλαγμένη από τα βαρίδια της ματαιοδοξίας, απολάμβανε σαν ερωτευμένη έφηβη την κάθε μέρα.

Κάθε χρόνο-μέχρι και τον φετινό, τον τελευταίο της επίγειας ζωής της-τα γενέθλιά της ήταν για κείνη μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή Ευχαριστιών για το ‘’ ζείν’’, που την μοιραζόνταν με ανθρώπους που αγαπούσε και εκτιμούσε- πολλούς ανθρώπους- τους οποίους καλούσε στο αγαπημένο της στέκι. Στην γειτονιά την Κυψέλη.

Ως αντίο στη Σμάρω,για το καλό κατευόδιο, αντιγράφω όσα έγραψε για κείνη ο πιο δικός της άνθρωπος.Η κόρη της Λήδα Σάνταλα:

‘’ …Η Σμάρω Στεφανίδου ολοκλήρωσε  την υπέροχη ζωή της με ένα ηλιόλουστο φινάλε. Όπως το ηλιοβασίλεμα είναι η κατάληξη μιάς λαμπρής μέρας, έτσι και η Σμάρω έφυγε με τον ομορφότερο τρόπο, μέσα στην αγάπη και τη γαλήνη, προσφέροντας δώρα πολύτιμα στους γύρω της.
Νοιώθω πολύ ευλογημένη που την είχα μητέρα και μέντορα. Η σχέση μας από δω και πέρα, ελεύθερη από τους περιορισμούς της ιδιότητας κόρης – μάνας, θα συνεχιστεί αιώνια σε πνευματικό επίπεδο.
Η Σμάρω, πλήρης ημερών, με πλήρη νοητική διαύγεια και με αμείωτο το γνωστό της χιούμορ, πήγε στο Ιπποκράτειο περπατώντας, με αξιοπρέπεια και θάρρος(…)
Φεύγοντας η Σμάρω με δίδαξε ότι το τέλος είναι μιά καινούργια αρχή.
Παραδίδω το χέρι της στους μεγάλους ηθοποιούς που προηγήθηκαν: ας της ευχηθούμε άλλες τόσες επιτυχίες στο “άλλο” επίπεδο συνειδητότητας.
 
Περήφανη για τη Σμάρω. Η κόρη της Λήδα Shantala ‘’
 

 
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε