Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

“Πώς θα χάσω λίπος από την κοιλιά; Παχαίνουν τα αντισυλληπτικά;” Οι ειδικοί απαντούν…

Οι ομάδα του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη αναλαμβάνει να σου δώσει την απάντηση που χρειάζεσαι.

Πώς θα συνδυάσεις γυμναστική με διατροφή; Τι μπορείς να κάνεις για να μείνεις σταθερή στα κιλά μετά τη δίαιτα; Ποια διατροφή να ακολουθήσεις αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου; Οι απορίες σας είναι πολλές και πάντα εύστοχες. Οι ομάδα του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη αναλαμβάνει να σου δώσει την απάντηση που χρειάζεσαι.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γεια σας, είμαι 25 ετών έχω ύψος 1,51μ. και έχω βάρος 48 κιλά. Τον τελευταίο καιρό πήρα 2 κιλά λόγω αντισυλληπτικών χαπιών, αλλά πιθανόν και γιατί έφαγα και λίγο παραπάνω. Αυτά τα κιλά δεν φεύγουν με τίποτα. Έχω σωματότυπο μήλο. Επίσης γυμνάζομαι καθημερινά σχεδόν 2 ώρες. Ποια διατροφή μου συστήνετε και τι άλλες συμβουλές έχετε να μου δώσετε ούτως ώστε να μην με επηρεάσουν περισσότερο τα αντισυλληπτικά χάπια γενικώς;

Μαρίνα

                             

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή Μαρίνα, λαμβάνοντας υπόψιν αυτά που μου λες φαντάζομαι όπως κατάλαβες και μόνη σου ότι τα αντισυλληπτικά σου «άνοιξαν» την όρεξη. Αυτό με τις μέρες θα μετριαστεί. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να ακολουθήσεις μια διατροφή μεσογειακού τύπου με πολλά αντιοξειδωτικά και εποχιακά τρόφιμα, συχνά γεύματα, μειωμένη πρόσληψη αλατιού και ζάχαρης  και πολλά υγρά (νερό, χυμοί, ημίπαχο γάλα, πράσινο τσάι) για να αποφύγεις την πτώση του μεταβολισμού σου. Μην ξεφεύγεις στα γλυκά και τα junk food και μην ξεχνάς τη γυμναστική!

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε