Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το Χόλιγουντ τίμησε την Σοφία Λόρεν

Ο Τζον Τραβόλτα την αποκάλεσε το “ομορφότερο προϊόν” της Ιταλίας, ο Ρομπέρτο Μπενίνι της τραγούδησε το “O Sole Mio” και ο Μπίλι Κρίσταλ την χαρακτήρισε “μεγάλη αγάπη του”.

Χθες Τετάρτη, το Χόλιγουντ τίμησε την Σοφία Λόρεν, 50 χρόνια αφότου έγινε η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για ξενόγλωσση ταινία στην ιταλική “Δύο Γυναίκες”.

Η 76χρονη Λόρεν δεν είχε παραστεί στην τελετή των Όσκαρ το 1961 και όπως δήλωσε χθες, ενώπιον ενός κοινού που απαρτιζόταν από 800 ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φίλους και συγγενείς, ποτέ δεν φανταζόταν ότι μία ιταλίδα σε μία ιταλική ταινία θα αποσπούσε την ανώτατη διάκριση της βιομηχανίας κινηματογράφου.

“Το βραβείο της Ακαδημίας άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή μου,” είπε στη διάρκεια της τελετής της Ακαδημίας Κινηματογραφικής Τέχνης και Επιστημών.

“Με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου και με ενθάρρυνε να ξεπεράσω τα καλλιτεχνικά μου όρια, ” είπε.

” Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο να φανταστώ ότι πέρασαν 50 χρόνια από τότε που πήρα το Όσκαρ στο σπίτι μου”, σχολίασε η Λόρεν.

Η Λόρεν θεωρείται η διασημότερη εν ζωή ιταλίδα ηθοποιός με περισσότερες από 80 ταινίες στο ενεργητικό της. Το 1991 βραβεύτηκε με Όσκαρ για την συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο και χαρακτηρίστηκε “ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.”

Ερωτηθείσα από τον παρουσιαστή της τελετής, αμερικανό κωμικό Μπίλι Κρίσταλ, αν είναι ικανοποιημένη από την καριέρα της, η Λόρεν δάκρυσε και είπε: “Ποτέ δεν είσαι ευχαριστημένος. Πάντα θέλεις να κάνεις περισσότερα και να βρεις το κατάλληλο πράγμα την κατάλληλη στιγμή. Μου αρέσει τόσο πολύ η καριέρα μου, η ζωή μου. Γεννήθηκα γι αυτό. Αρρωσταίνω όταν δεν δουλεύω για ένα ή δύο χρόνια”, δήλωσε η Λόρεν.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε