Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποια είναι τα σενάρια για τις αλλαγές στο STAR;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποια είναι τα σενάρια για τις αλλαγές στο STAR;

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες, για να μην πούμε ώρες, για πρόσωπα και εκπομπές του STAR.

Όπως σας είχαμε αναφέρει και πριν από λίγες μέρες, στο κανάλι της Κηφισιάς πρόκειται να αποφασίσουν άμεσα τι θα κάνουν μετά το Πάσχα με τις εκπομπές «Πρωινή μελέτη» και «Made in Star».

Τα στελέχη του σταθμού μελετούν το σχέδιο μετακόμισης της πρωινής εκπομπής «Πρωινή μελέτη» στη μεσημεριανή ζώνη, παίρνοντας τη θέση της μεσημεριανής εκπομπής «Made in Star». Αν και αυτό το σχέδιο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από την επόμενη σεζόν και η Ελεονώρα Μελέτη να κάνει την εκπομπή της κάθε μεσημέρι, εντούτοις διάφορες συγκυρίες φαίνεται ότι επισπεύδουν τις διαδικασίες.

Ποια είναι λοιπόν τα δύο πιθανά σενάρια που επεξεργάζονται στο STAR;

Σύμφωνα με το πρώτο, οι δύο εκπομπές θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Ωστόσο, ενδέχεται η διάρκεια προβολής της εκπομπής «Made in Star» να μειωθεί ώστε μέρος της στον τηλεοπτικό αέρα να λάβει μία καινούργια μεσημεριανή πολιτική εκπομπή. Ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών και βάσει της οδηγίας που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, από την 1η Απριλίου οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας οφείλουν να ενημερώνουν κάθε μήνα το ΕΣΡ για τις κάθε είδους εκπομπές που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα και πρέπει σε εκπομπές και σε δελτία ειδήσεων να τηρούν πρόγραμμα με καλεσμένους από όλα τα πολιτικά κόμματα. Έτσι στο STAR θα πραγματοποιήσουν ειδική εκπομπή, όπως έχουν κάνει και σε προηγούμενες εκλογές, με καλεσμένους πολιτικούς, την οποία θα παρουσιάζει ο Χρήστος Τσεμπέρης. Μία σκέψη λοιπόν είναι η εκπομπή αυτή να μεταδίδεται κάθε μεσημέρι, «τρώγοντας» χρόνο από την εκπομπή της Νικολέττας Ράλλη.

Το δεύτερο σενάριο που επεξεργάζονται τα στελέχη του STAR είναι η πολιτική εκπομπή με το Χρήστο Τσεμπέρη να μεταδίδεται κάθε πρωί στη θέση της «Πρωινής μελέτης» και η Ελεονώρα Μελέτη να μετακομίσει στη μεσημεριανή ζώνη. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο όμως, θα πρέπει να κοπεί η εκπομπή «Made in Star», κάτι το οποίο τα στελέχη του σταθμού προσπαθούν να γλιτώσουν. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι έτσι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους κάποιοι εργαζόμενοι κι αυτό είναι κάτι που τα υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού δεν θέλουν να κάνουν.

Οι τελικές αποφάσεις όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, μπορεί και ώρες. Ελπίζουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές κυρίως για τους εργαζόμενους και θα βρεθεί τρόπος, όποιες κι αν είναι οι αλλαγές, να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε