Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πώς ψήφισαν τηλεθεατές και κριτική επιτροπή στον ελληνικό τελικό;

Η απόφαση πάρθηκε: στο 57ο διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν θα μας εκπροσωπήσει η Ελευθερία Ελευθερίου.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά σχόλια για το χθεσινό ελληνικό τελικό αλλά καλύτερα να τα αποφύγουμε γιατί είναι πολύ αρνητικά για το… θέαμα που προσέφερε η κρατική τηλεόραση. Άλλωστε οι τηλεθεατές το απέδειξαν αφού ο ελληνικός τελικός διαγωνισμός σημείωσε από τα χαμηλότερα νούμερα τηλεθέασης. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι ως εικόνα ήταν πολύ καλή αφού δεν πραγματοποιήθηκε σε κάποιο στούντιο της ΕΡΤ αλλά σε εμπορικό κέντρο.

Εκτός όμως, από τα ωραία κι ευχάριστα χρώματα που έβλεπες την περισσότερη ώρα, σε έπιανε μια… μουντίλα από αυτά που άκουγες. Ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι τηλεόραση δεν είναι μόνο εικόνα αλλά και λόγος. Και επίσης, άλλο ραδιόφωνο, άλλο τηλεόραση. Καθώς επίσης, άλλο χιούμορ κι άλλο αστειάκια της κακιάς ώρας και της παρέας της δεκαετίας του ’90! Νομίζω ότι αυτά αρκούν και δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία άλλη αναφορά.

Αξίζει όμως, να αναφέρουμε πώς ψήφισε η κριτική επιτροπή αλλά και οι τηλεθεατές που με ποσοστό 50% κάθε πλευρά, αναδείχτηκε νικήτρια η Ελευθερία Ελευθερίου με το τραγούδι «Aphrodisiac».
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, υπήρξε απόλυτη ταύτιση μεταξύ των δύο πλευρών αφού από τη ψηφοφορία και των τηλεθεατών αλλά και της κριτικής επιτροπής, προέκυψε η ίδια σειρά των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα λοιπόν η σειρά ήταν: Πρώτο το «Aphrodisiac» με την Ελευθερία Ελευθερίου που οι τηλεθεατές του έδωσαν γύρω στις 13 χιλιάδες ψήφους. Με μεγάλη διαφορά και λαμβωάνοντας περίπου 4 χιλιάδες ψήφους από τους τηλεθεατές, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Δώρα με το «Baby I’m Yours», ενώ ακολούθησε το «No Parking» των Velvet Fire με 3 χιλιάδες περίπου ψήφους. Στην τέταρτη θέση με 2 χιλιάδες περίπου ψήφους βρέθηκαν οι Cassiopeia με το τραγούδι «Killer Bee». Να υπενθυμίσουμε, για ακόμα μία φορά, ότι ίδια ακριβώς σειρά προέκυψε και από την πενταμελή κριτική επιτροπή.

Τέλος, μιλώντας για αριθμούς, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ελληνικός τελικός έκανε 10,8 στο γενικό σύνολο και 11,5 στο δυναμικό κοινό, σημειώνοντας ρεκόρ… χαμηλής τηλεθέασης στην έως τώρα πολύχρονη πορεία του. Τυχαίο; Δεν νομίζω…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε