Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Βάζουν το Μουτσινά στον πάγο!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Βάζουν το Μουτσινά στον πάγο!

Το έχω αναφέρει πολλές φορές πως οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο, αναγκάζουν τα στελέχη των σταθμών να αλλάζουν έστω και την τελευταία στιγμή τα σχέδιά τους και να προσαρμόζονται στις παρούσες συνθήκες. Αυτό λοιπόν ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με εμπλεκόμενο το Νίκο Μουτσινά!

Όπως σας έχω αναφέρει σε παλαιότερα κείμενα, στον ALPHA σκοπεύουν να βγάλουν στον αέρα φέτος τον «Πιο αδύναμο κρίκο», το τηλεπαιχνίδι που παρουσίασε με επιτυχία πριν από χρόνια στο MEGA, η Έλενα Ακρίτα. Μάλιστα, όλα ήταν έτοιμα και το τηλεπαιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του για να φτιαχτεί το πλατό και να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, πλην όμως, λογάριασαν χωρίς… τον ξενοδόχο! Όπως σας είχα γράψει αποκλειστικά από το Newsit, το BBC που έχει τα δικαιώματα του πετυχημένου τηλεπαιχνιδιού, ζήτησε από τον ALPHA, να πληρώσει προκαταβολικά… όλο το πακέτο!

Αν και συνηθίζεται, το κάθε κανάλι ή εταιρεία παραγωγής να πληρώνει αρχικά ένα μέρος του ποσού για τα δικαιώματα ενός project και η αποπληρωμή να γίνεται λίγο πριν την ολοκλήρωση της προβολής του, τον τελευταίο καιρό τα δεδομένα, η συμφωνία αυτή, τουλάχιστον όσον αφορά τη χώρα μας, φαίνεται ότι αλλάζει.

Οι περισσότερες ξένες εταιρείες παραγωγής που διαθέτουν δικαιώματα εκπομπών, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, ζητούν από τις ελληνικές εταιρείες και τηλεοπτικούς σταθμούς να προπληρώσουν. Αυτό δηλαδή, δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του «Πιο αδύναμου κρίκου», αλλά γενικότερα με τα projects που ζητούνται από το εξωτερικό.

Αυτό όμως, είναι δύσκολο καθώς κάθε κανάλι αγοράζει τις εκπομπές, τις γυρίζει και πληρώνει τα δικαιώματα από τα διαφημιστικά έσοδα που έχει. Στο εξωτερικό όμως, γνωρίζοντας όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική αγορά και φοβούμενοι ότι τα κανάλια δεν θα πάρουν τα χρήματά τους, ζητούν να πληρωθούν από την αρχή.

Η κατάσταση αυτή έχει δυσκολέψει πολύ και τις εγχώριες εταιρείες παραγωγής, αλλά και τα κανάλια που αναγκάζονται να αλλάξουν τα σχέδιά τους. Όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον «Πιο αδύναμο κρίκο» και το Νίκο Μουτσινά!

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στον ALPHA αποφάσισαν να παγώσουν τον «Κρίκο», μέχρι νεωτέρας, μέχρι δηλαδή να βρουν κάποιο σπόνσορα που θα τους προπληρώσει μέρος του ποσού, για να μπορέσουν να πληρώσουν το BBC και να πάρουν τα δικαιώματα. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, πραγματοποιούνται ήδη συνεννοήσεις και επαφές με κάποιον σπόνσορα, αλλά όπως φαίνεται οι τελικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν σύντομα, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσουν σύντομα τα γυρίσματα και το τηλεπαιχνίδι να βγει σύντομα στον αέρα.

Οπότε, πάμε για… next year! Βέβαια, υπάρχει μία μικρή ελπίδα, αν οι επαφές ολοκληρωθούν στο επόμενο εικοσαήμερο, ο «Κρίκος» να βγει από τον πάγο και να γίνουν σύντομα τα γυρίσματα ώστε να προβληθούν τέσσερα με έξι επεισόδια την τρέχουσα σεζόν, αλλά, για τους καλά γνωρίζοντες, η πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου είναι δύσκολη.

Οι πιο απαισιόδοξοι πάντως, θεωρούν ότι αν τα πράγματα δεν βρουν τώρα το δρόμο τους, τότε ο «Πιο αδύναμος κρίκος» όχι μόνο θα παγώσει, αλλά θα ματαιωθεί εντελώς και δεν πρόκειται να βγει στον αέρα ούτε την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι στον ALPHA θέλουν να το βγάλουν στον αέρα, θεωρώ ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για τον Πιο αδύναμο κρίκο» τους. Κι ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουν, γιατί είναι ένα ενδιαφέρον τηλεπαιχνίδι και που μάλιστα, με το Νίκο Μουτσινά στην παρουσίασή του, μάλλον θα προσφέρει γέλιο στους τηλεθεατές!

Διαβάστε σχετικά!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι… κόμπλα υπάρχει με το Μουτσινά και τον ALPHA;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουτσινάς ξεκινά καινούργια μάχη!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε