Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν κλείνει η ΕΤ1 αλλά…

Γρηγόρης Μελάς |
Δεν κλείνει η ΕΤ1 αλλά…
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2012 | 13:02
Πρώτη δημοσίευση: 31.01.2012 | 13:02

Να και μία ευχάριστη είδηση που προέκυψε από την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Το ΔΣ της ΕΡΤ λοιπόν μεταξύ άλλων θεμάτων ενέκρινε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο Τύπου, «τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης, για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε.. Ειδικότερα, σύμφωνα με την μελέτη:

-Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
-Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.
-Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον Πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρήχοντο από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψουν πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακος για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων.»

Όπως φαίνεται λοιπόν η ΕΤ1 θα παραμείνει ανοιχτή και μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα δώσει έμφαση στον Πολιτισμό. Τώρα, τι ακριβώς εννοούν και θα προγραμματίσουν, θα το δούμε στις οθόνες μας, καθώς αρκετές εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης, μόνο πολιτιστικού ενδιαφέροντος δεν είναι!

Από την άλλη όμως, παρατηρούμε στην απόφαση του ΔΣ ότι η ΕΤ1 θα εντάξει στο πρόγραμμά της εκπομπές του Πρίσμα+. Και αυτό ενισχύει τις φήμες που θέλουν το εν λόγω κανάλι να αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν θα λείψει σε πολλούς καθώς πολλά από τα προγράμματά του δεν ήταν καθόλου ενδιαφέροντα και αντάξια μίας κρατικής τηλεόρασης. Θα περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις για να διαπιστώσουμε τα σχέδια των υπευθύνων της ΕΡΤ!
Γρηγόρης Μελάς


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΣΥΡΙΖΑ:  Ανέβασαν  βίντεο στα social media για να την  πουν  στη ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ: "Ανέβασαν" βίντεο στα social media για να την "πουν" στη ΝΔ
  2. Τσέλσι Κλίντον: Ο Τραμπ, τα social media και... το μπρόκολο! Τσέλσι Κλίντον: Ο Τραμπ, τα social media και... το μπρόκολο!
  3. Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου! Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου!