Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνεχίζεται η κόντρα ΠΟΣΠΕΡΤ με Βαξεβάνη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Αν ξέρει τους τεμπέληδες και τους γραφειοκράτες της ΕΡΤ, ας τους κατονομάσει».

Με δεύτερη ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ φουντώνει την κόντρα που έχει ξεκινήσει με τον Κώστα Βαξεβάνη. Να θυμίσουμε ότι μετά από συνέντευξη που είχε δώσει ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Real News» υποστηρίζοντας –όπως έγραφαν στην πρώτη ανακοίνωση- ότι «το προσωπικό της ΕΡΤ απαρτίζεται κυρίως από τεμπέληδες και γραφειοκράτες», η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας –Τηλεόρασης» ζητούσε τη δημόσια συγνώμη του.

Αντί αυτής, ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε ότι στη συνέντευξή του έλεγε κάτι εντελώς διαφορετικό και συγκεκριμένα σε ερώτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Δημόσια Τηλεόραση επί χρόνια, είχε απαντήσει επί λέξει πως:
«Η ΕΡΤ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην αναγκαιότητα, τον πραγματικό της ρόλο και σε αυτό που έμαθε τόσα χρόνια στρεβλά ως ρόλο της. Μέσα της υπάρχουν άνθρωποι με γνώση και καλλιέργεια αλλά και γραφειοκράτες, τεμπέληδες και ανίκανοι. Ποιοί θα επικρατήσουν; Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ όμως, επανέρχεται εμμένοντας στην άποψή της πως ο δημοσιογράφος πρέπει να ζητήσει συγνώμη με νέα ανακοίνωση που αναφέρει ότι:

«Αν και δεν είναι στις προθέσεις μας να αντιδικήσουμε με τον κο Βαξεβάνη, εν τούτοις δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε μερικά από όσα ισχυρίζεται. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο κος Βαξεβάνης αποκάλεσε (εκ του ασφαλούς) τεμπέληδες και γραφειοκράτες κάποιους που μόνο αυτός έχει στο νου του. Ως άνθρωπος των media που υποτίθεται ότι κόπτεται για την αλήθεια, πρέπει να ξέρει ότι η απόδοση τέτοιων χαρακτηρισμών και μάλιστα δημόσια, όταν δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σπιλώνει δυστυχώς το σύνολο των εργαζομένων, που βέβαια δεν είναι τεμπέληδες και γραφειοκράτες, αλλά εργαζόμενοι και αμειβόμενοι με πολύ λιγότερα, από όσα οι κύριοι Βαξεβάνηδες αυτού του κόσμου έχουν φροντίσει περίτεχνα να διαδώσουν. Με λίγα λόγια, ξέρει ο κος Βαξεβάνης ποιοι είναι οι τεμπέληδες και οι γραφειοκράτες; Αν ναι ας τους κατονομάσει. Αν όχι, ε τότε καλύτερα να σωπάσει.
Τα παραπάνω είναι απλά πράγματα. Αν δεν τα γνωρίζει ο κος Βαξεβάνης, καλό είναι να τα μάθει. Και επειδή δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά ας μας πει ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτή τη στάση του; Εκτός και αν δεν υπάρχουν σκοπιμότητες, αλλά προέρχονται από δική του επιπολαιότητα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπαμε και στην αρχή, δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε μια άχαρη ανταλλαγή επιχειρημάτων, που ξεκίνησαν από τους άστοχους χαρακτηρισμούς του κου Βαξεβάνη, ο οποίος παρά ταύτα επιδιώκει διακαώς να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Δηλαδή με αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τεμπέληδες και γραφειοκράτες και από τους οποίους ζητά κιόλας να του ζητήσουν συγγνώμη. Γιατί τόση ανοησία;
Αυτά για την ώρα και επιμένουμε στη δημόσια συγγνώμη του κου Βαξεβάνη.»

Δεν ξέρουμε αν η κόντρα θα συνεχιστεί αλλά μάλλον ο Κώστας Βαξεβάνης θα απαντήσει εκ νέου.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε