Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: “Μαραθώνια” και με… εντάσεις η παρουσίαση του συστήματος διαγωνισμού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από περίπου 10 ώρες, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η… μαραθώνια ενημέρωση των εκπροσώπων των υποψήφιων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και οι νομικοί τους σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική αίθουσα της ΓΓΕΕ στις 11 το πρωί και υπέβαλαν ερωτήματα προς την αρμόδια Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

Αρκετά προβλήματα εμφανίστηκαν στην παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος. Οι υποψήφιοι για τις άδειες φέρονται να ρωτούσαν επί τρεις ώρες την επιτροπή σχετικά με το αν το σύστημα είναι διεθνώς πιστοποιημένο, για να πάρουν την απάντηση να “υποβάλουν γραπτώς το ερώτημά τους και θα απαντηθεί εν ευθέτω χρόνω”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι υποψήφιοι απείλησαν ακόμη και με αποχώρηση, με την Επιτροπή τελικώς να δηλώνει πως η εταιρεία είναι πιστοποιημένη, όχι όμως και το συγκεκριμένο σύστημα. Ένα ακόμα που θέμα που τίθεται είναι ότι ο διαγωνισμός σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μπορεί να διαρκέσει περισσότερες από 35 ώρες, διότι θα διεξαχθεί χωριστός διαγωνισμός για κάθε άδεια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που επικαλείται μέλη της Επιτροπής η δημοπρασία μιας άδειας μπορεί να διαρκέσει 12 ώρες ή και περισσότερο. Κάτι που σημαίνει πως για να ολοκληρωθεί το σύνολο της διαδικασίας ίσως χρειαστούν ακόμη και 50 ώρες.

Η Επιτροπή υποστήριξε μάλιστα πως οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε ράντζα ώστε να ανταπεξέλθουν στην πολύωρη διαδικασία. Ένα ακόμη θέμα που ετέθη είναι οι κάμερες ασφάλειας στο κτήριο, καθώς η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία έχει απευθυνθεί η γ.γ. Ενημέρωσης για το θέμα, προς το παρόν δεν το έχει εξετάσει, γιατί δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα.

Αύριο, ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας θα παρουσιαστούν οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής ενώ τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, SKAI.GR

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε