Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βάσια Τριφύλλη: Θέλω να δώσω χαρά και να πάρω χαρά!

Βάσια Τριφύλλη: Θέλω να δώσω χαρά και να πάρω χαρά!

Πρεμιέρα την Κυριακή για το «Dancing with the stars». Με αφορμή λοιπόν το ξεκίνημα του talent show, συναντήθηκα με τη Βάσια Τριφύλλη για να της κάνω συνέντευξη. Αλλά τελικά, δεν ήταν συνέντευξη, αλλά συνομιλία.

  Κι αυτό, όχι επειδή γνωρίζομαι με τη Βάσια πολλά χρόνια και… ε, μπορούμε να μιλάμε άνετα και να μην μένουμε μόνο στη σχέση δημοσιογράφου-καλλιτέχνη, αλλά γιατί η Βάσια πάντα συνομιλεί και δεν… συνεντευξιάζεται! Δεν απαντά δηλαδή στις ερωτήσεις προσέχοντας μην κάνει κάνα λάθος, μην παρερμηνευτούν τα λόγια της, μην τυχόν και δεν γίνει αρεστή.

Η Βάσια είναι το ίδιο αληθινή και ειλικρινής, όταν πίνει καφέ με κάποιον φίλο της, αλλά και όταν δίνει συνεντεύξεις. Και αυτή, η αλήθεια της, η στάση ζωής της είναι που την κάνει πολύ αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που είναι από τις πιο αγαπημένες αλλά και ταλαντούχους ηθοποιούς που έχουμε. Τα διαπιστευτήριά της άλλωστε, τα έχει δώσει πολλά χρόνια, έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες στο θέατρο και στην τηλεόραση, όπου έχει διαπρέψει μάλιστα και ως παρουσιάστρια. Ενώ λοιπόν κάποιοι άλλοι θα… επαναπαύονταν στις δάφνες τους, αντίθετα η Βάσια Τριφύλλη αποφάσισε να λάβει μέρος στο «Dancing with the stars», προκαλώντας σε πολλούς εντύπωση για το… ρίσκο αυτό! Γιατί το έκανε;

«Να σου πω την αλήθεια, μου έκαναν 3 προτάσεις για θέατρο πολύ αξιόλογοι συνάδελφοι αλλά εγώ δεν είχα το ψυχικό σθένος να μάθω έργο απ’ έξω. Ήμουν πάρα πολύ πεσμένη συναισθηματικά, νομίζω όπως όλοι οι έλληνες και οι ελληνίδες και πάρα πολύ, πώς να στο πω, καταθλιπτική. Κάτι που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και στους πιο κωμικούς ανθρώπους. Αισθάνθηκα λοιπόν πως αν πάω εκεί θα πάρω χαρά. Και αφού θα πάρω χαρά θα μπορώ και να δώσω χαρά, γιατί αυτό είναι δούναι και λαβείν, ξέρεις. Δεν είναι κάτι που μόνος σου χαίρεσαι, μόνος σου γελάς και μόνος σου καταλαβαίνεις. Και ζήτησα να πάω στο Γιάννη Λάτσιο, στην αρχή για άλλο λόγο, μετά για άλλο λόγο, τέλος πάντων … και το βρήκανε πολύ όμορφο μια γυναίκα της ηλικίας μου να είναι ακόμα ενεργή, να προσπαθεί Ήθελα όμως, να δείξω και στους ανθρώπους της ηλικίας μου ότι ουσιαστικά γερνάμε από το μυαλό μας περισσότερο, παρά από το σώμα μας. Το σώμα μας μάς εγκαταλείπει όταν το εγκαταλείψουμε, αλλιώς το ότι γερνάμε είναι από το μυαλό μας. (γελώντας) Βεβαίως δεν είμαι 20 χρονών και βεβαίως δεν είμαι η Ουλάνοβα, είμαι η Κουλάνοβα!

-Αν και γνωρίζω πολύ καλά ότι τα πάντα προσπαθείς να τα αντιμετωπίσεις με χιούμορ, μου αρέσει το μήνυμα που θέλεις να περάσεις, πως το κορμί γερνάει όταν το αφήνουμε κι όταν το εγκαταλείπουμε. Παρ’ όλα αυτά, το έχεις καθόλου μετανιώσει που θα αρχίσεις τους χορούς, γιατί, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι καθόλου εύκολο…

Να σου πω! Αν σκεφτείς ότι είμαι τελειομανής στο θέατρο, μη σου πω και στη ζωή, το γεγονός ότι επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει και καμιά σαχλαμάρα, ε όχι δεν το έχω μετανιώσει, γιατί μου δίνει μεγάλη χαρά. Επίσης ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Φωκάς είναι εξαιρετικός και απίστευτα υπομονετικός. Δεν του ‘χω βγάλει την ψυχή εντελώς, σου ορκίζομαι δηλαδή…! Και αυτός φοβόταν στην αρχή αλλά είδε ότι το κορμί μου ακόμα πράγματι θυμάται και πράγματι έχει ευκολίες, ηρέμησε. Μετά ο Δημήτρης κατάλαβε κάτι που ήταν πανέξυπνο εκ μέρους του. Ότι, δεδομένου ότι εμείς δεν πάμε για φιναλίστ, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, αλλά για να είμαστε και ρεαλιστές, κατάλαβε ότι το στοιχείο που έπρεπε να εκμαιεύσει από μένα είναι η χαριτωμένη μου κίνηση με την κωμικότητα μου. Και αυτό που θέλω, στο λέω μέσα από την καρδιά μου γιατί είσαι πολλά χρόνια φίλος μου και με ξέρεις, είναι να μπορέσω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε αυτή την παραζάλη που ζούμε, να κάνω κάποιον να χαμογελάσει, βρε αδελφέ…

-Είναι αλήθεια πως αυτό, το έχουμε πραγματικά ανάγκη…
Είμαστε σε μαύρο χάλι και κάποιος μπορεί να γυρίσει και να πει «εδώ καράβια χάνονται και η Τριφύλλη πάει να χορέψει»; Ναι ρε παιδιά, πάω να χορέψω! Κοντεύω να τρελαθώ…! Τι θέλετε, να σαλτάρω από τον 6ο;

-Θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί μέσα από αυτό μπορούμε όχι να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας, αλλά να περάσουμε και για λίγο καλά μπροστά στην τηλεόραση…
Ε, μα, ναι! Μου αρέσει η οργάνωση στο «Dancing», έχει ευπρέπεια, έχει ήθος. Μου αρέσει ο σκοπός που είναι πράγματι φιλανθρωπικός. Και μην ακούς για αμοιβές και βλακείες! Έχω την εντύπωση ότι θα μας δώσουν κάποια λεφτά, ουσιαστικά για την βενζίνη. Γιατί κοίταξε να σου πω, η βενζίνη πραγματικά είναι απλησίαστη φέτος. Για να μη σου πω ότι του χρόνου θα είναι χειρότερα…! Αλλά τουλάχιστον φέτος, ξέρετε όλοι πόσο πάει! Οπότε δεν έχει κανείς άλλοθι να πει ότι α, πήγε γι αυτό το σκοπό ή πήγε για κείνον. Εγώ πήγα στο «Dancing» για να πάρω χαρά και να δώσω χαρά!

-Σκέφτεσαι καθόλου την κριτική που θα σου κάνει η επιτροπή; Θα αντιμετωπίσουν το… βιτριολικό σου χιούμορ; Όπως μαθαίνω πάντως, σκοπεύουν φέτος, να είναι αυστηροί!
Θα είναι αυστηροί, το ξέρω! Αλλά αγαπάω ιδιαίτερα τους 4 από τους 5 κριτές και εξαιρώ την κυρία Γκαλένα, επειδή δεν γνωρίζομαι. Με το Γιάννη Λάτσιο όμως, έχουμε φιλία ετών από το MEGA. Έχουμε αγάπη και εκτίμηση. Μετά πήγε εκείνος στον ΑΝΤ1, εγώ έμεινα στο MEGA. Με το Φωκά Ευαγγελινό έχουμε λατρεία, εκτίμηση. Η Δανδουλάκη είναι φίλη μου. Αυτά όλα τα λέω φανερά για να μην φανταστεί κανείς ότι περιμένω να με βαθμολογήσουν καλύτερα για όλους αυτούς τους λόγους. Τον κύριο Κωστάλα τον προσκυνώ. Στο είδος του είναι ένας και μοναδικός. Ό,τι και να μου πουν όμως, σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα έχω βιτριολικό χιούμορ, θα έχω τριφυλλέικο χιούμορ αλλά πάντα μες την χαρά. Περιμένω να μου πουν τα χειρότερα …τι με νοιάζει; Ας με πουν και κουασιμόδο! Θα πω «ωραία, έχω και καμπούρα! Δεν το ‘κρυψα, το ‘κρυψα;»

– Θα τους ανταπαντήσεις δηλαδή στην κριτική ;
Ανάλογα με το πόσο τρακ θα έχω, να σου πω την αμαρτία μου….

-Μα μετά από τόσα χρόνια και τόσες επιτυχίες σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο, έχεις τρακ;
Ε βέβαια…! Θα ήταν ντροπή μου να μην είχα. Είναι δυνατόν στην ηλικία μου και με τόση καριέρα να κάνω την άνετη; Σοβαρολογείτε; Έχοντας δίπλα μου υπέροχα νέα πλάσματα, όμορφα; Είναι ένας κι ένας τα παιδιά. Δεν κολακεύω. Δεν θα με βαθμολογήσουν τα παιδιά κι έτσι μπορώ να πω τη γνώμη εν πάση περιπτώσει. Συν τη Βάνα Μπάρμπα, συν το Γιώργο Τσαλίκη και την Κέλλυ Κελεκίδου (καλά αυτή είναι η ψυχούλα), ο Νίκος Αναδιώτης ο οποίος βγήκε και είπε τα καλύτερα λόγια για μένα στο Θέμο. Σε παρακαλώ βάλε ένα μεγάλο ευχαριστώ, με κατασυγκίνησε το παιδί αυτό. Και όλα τα παιδιά τα οποία δεν θα το περίμεναν κιόλας ότι δεν θα πέσω νεκρή να το πούμε κι έτσι… με πολύ χιούμορ το λέω αυτό. (γελώντας) Μακάρι, εγώ θα ήθελα να πεθάνω dancing with the stars! Όλοι τους με αγκαλιάζουν, με αγαπάνε, με προσέχουν λες και είμαι από πορσελάνη. Αισθάνομαι τρομερό τρακ και τρομερή υπευθυνότητα και κυρίως στο Δημήτρη Φωκά, που είναι ο άνθρωπος ο οποίος θυσιάζει την ταλεντάρα του αν θέλεις για να προβάλλει εμένα.

-Έχεις δει τους υπόλοιπους σε πρόβες ;
Ναι, είναι πάρα πολύ καλά τα παιδιά.

-Είναι πολύ νωρίς για να σου ζητήσω από τώρα προγνωστικά, δηλαδή ποιος είναι ο καλύτερος ;
Θεωρώ καταρχήν τους πάντες καλύτερους από μένα και γι’ αυτό έχω και τρακ. (γελώντας) Βέβαια είμαι αποφασισμένη να γίνω ρεζίλι. Δεν έχω πρόβλημα, ούτε κι αυτό με τρομάζει! Αλλά θέλω να ξέρεις ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που κάνω κάτι για μένα.

– Μισό λεπτό όμως! Έχεις κάνει σπουδαία πράγματα στην καριέρα σου…
Ναι, αλλά αυτό το κάνω για τη Βάσια. Για τη δική μου ισορροπία και τη θλίψη που έχω μέσα μου! Εγώ δεν είμαι και του κλαψουρίσματος πολύ, δεν μου αρέσει καθόλου… ναι πράγματι! Αλλά θέλω να σου εξηγήσω ότι το κάνω με μεγάλη χαρά. Δηλαδή ό,τι και να γίνει και να μην βγω ούτε και στο δεύτερο, δεν πειράζει, εγώ θα έχω πάρει χαρά. Για τη Βάσια, για μένα το κάνω. Δεν ξέρω αν ακούγεται εγωιστικό, εννοώ ότι το κάνω με την καρδιά μου. Αυτό εννοώ. Το κάνω για τη Βάσια. Θέλω να περάσω καλά και θα περάσω. Σου είπα: θέλω να δώσω χαρά και να πάρω χαρά!

-Να σου ευχηθώ λοιπόν να περάσεις καλά και καλή επιτυχία…
Σε ευχαριστώ. Να περάσουμε όλοι καλά, όσοι είμαστε εκεί αλλά κι όσοι είναι μπροστά στις τηλεοράσεις τους. Να γελάσουμε και λίγο, βρε αδερφέ…!

Αυτά λοιπόν μου είπε η Βάσια Τριφύλλη. που από αυτή την Κυριακή θα δοκιμαστεί σε κάτι καινούργιο, να διαγωνιστεί στο «Dancing with the stars». Και ανεξάρτητα από την πορεία της στο talent show, είναι σίγουρο ότι η Βάσια θα αποδείξει για ακόμα μία φορά ότι είναι πραγματική star! Ή μάλλον όχι…! Θα αποδείξει για ακόμα μία φορά ότι είναι αληθινή καλλιτέχνις!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε