Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Όλες οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή μας στη Eurovision

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Όλες οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή μας στη Eurovision

Μέσα στη μέρα περιμέναμε την ανακοίνωση των υποψηφίων, αλλά λόγω κάποιων… εμπλοκών, φαίνεται ότι θα καθυστερήσει και αναμένεται αυτή να γίνει αύριο! Αλλά, εδώ είμαστε εμείς, για να σας τα πούμε όλα πρώτοι, αλλά και να εξηγήσουμε τι έχει γίνει με το θέμα των «εμπλοκών», πριν αρχίσουν τα γνωστά… παρατράγουδα! Αν και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν, όπως «γιατί να πάμε στη Eurovision;», «είναι καιρός να πετάμε χρήματα;», «γιατί επέλεξαν αυτούς;», κλπ κλπ. Είναι γνωστή η… συνταγή και ακολουθείται χρόνια…!

Πριν λοιπόν σας πω τα ονόματα των τεσσάρων υποψηφίων, να διευκρινίσω για ακόμα μία φορά πως η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision δεν θα στοιχίσει παραπάνω στο δημόσιο, δηλαδή στην ΕΡΤ, αφού τα έξοδα, όπως πρώτα σας είχα γράψει στο Newsit, ανέλαβε το μουσικό τηλεοπτικό κανάλι MAD.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση μάλιστα, η διοίκηση της ΕΡΤ διευκρίνισε πως

«σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη για τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το Δ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει στο μουσικό κανάλι MAD TV την παραγωγή του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, καθώς και όλων των υποστηρικτικών δράσεων για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής. Επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. της ΕΡΤ κατέληξε σε αυτήν την απόφαση ύστερα από άκαρπες επαφές με δισκογραφικές εταιρίες και εκτενή συζήτηση σχετικά με τις οικονομικοτεχνικές παραμέτρους του ζητήματος και τις ποιοτικές προδιαγραφές, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Αυτά λοιπόν, προς αποσαφήνιση των όσων γράφουμε τόσο καιρό και πρέπει να γίνει κατανοητό πως η συμμετοχή μας στη Eurovision δεν θα στοιχίσει τίποτα παραπάνω στην ΕΡΤ, αλλά αντίθετα αναμένεται να φέρει έσοδα, όπως πάντα στην κρατική τηλεόραση από τις διαφημίσεις, αφού όλα τα χρόνια η μετάδοση του φεστιβάλ σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις!

Ελπίζοντας πως αυτό έγινε κατανοητό, πάμε στο επόμενο σύνηθες ερώτημα που είναι «γιατί επέλεξαν αυτούς». Πριν σας πω λοιπόν ποιοι είναι «αυτοί», να σας πω κάτι που το έχω διασταυρώσει από πολλές μεριές. Τα στελέχη της ΕΡΤ που έχουν αναλάβει το θέμα της Eurovision, τον τελευταίον καιρό έκαναν πάρα πολλές επαφές, προκειμένου να φτάσουν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα των 4 υποψηφίων. Για το αν αυτοί αξίζουν ή όχι, θα το διαπιστώσουμε όταν ανακοινωθούν τα τραγούδια που, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα, στόχος τους είναι να καλύπτουν ευρύ φάσμα της μουσικής σκηνής. Στο σημείο αυτό δε, να αναφέρω ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, ένα από τα πρόσωπα που προσέγγισαν, ή για να το θέσω πιο σωστά «το πρώτο πρόσωπο που προσέγγισαν», ήταν η Έλενα Παπαρίζου. Πολύ σωστά σκεπτόμενοι θεώρησαν ότι αυτή που θα έπρεπε να εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας (λόγω των όσων ακούγονται και λέγονται για την Ελλάδα στο εξωτερικό) στο φεστιβάλ, είναι η Έλενα που είχε καταφέρει να κερδίσει. Το γιατί η Έλενα Παπαρίζου είπε όχι, είναι δικό της θέμα, αλλά το μόνο που θα σας πω είναι ότι φαίνεται να φοβήθηκε τα… εγχώρια παρατράγουδα.

Επίσης, μιας και τα αναφέρω όλα, αξίζει να πω ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες, ένα όνομα που έπαιζε και είχε κάνει επαφές, ήταν αυτό του Μύρωνα Στρατή. Παρ’ όλα αυτά, για δικούς του λόγους, αρνήθηκε την πρόταση και έτσι οι υποψήφιοι πρόκειται να είναι τέσσερις. Ποιοι θα είναι αυτοί και τι είδος τραγούδι θα πουν; Πάμε λοιπόν…

-Η Αγγελική Ηλιάδη που θα τραγουδήσει λαϊκό. Εδώ είναι και η πρώτη «εμπλοκή» που προκαλεί την καθυστέρηση, καθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το τραγούδι που θα ερμηνεύσει.

-Η Θωμαΐς Απέργη με τραγούδι που έχει τζαζ ακούσματα.

-Η μπάντα Koza Mostra που με τη συμμετοχή του ρεμπέτη τραγουδιστή Αγάθωνα θα διαγωνιστούν με ένα τραγούδι με βαλκανικούς ήχους.

-Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Alex Leon με ένα dance τραγούδι, αλλά υπάρχει… εμπλοκή, γιατί δεν έχει επιλέξει ακόμα με ποιον ή ποια τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει το τραγούδι του.

Στο σημείο δε αυτό, να αναφέρουμε ότι εκτός από το μουσικό κανάλι MAD, χορηγοί της φετινής συμμετοχής μας στο διαγωνισμό της Eurovision είναι οι δισκογραφικές εταιρείες «Panic Records» και «Platinum Records», στις οποίες ανήκουν οι παραπάνω υποψήφιοι και ήταν οι μόνες που δέχθηκαν να αναλάβουν το κόστος της διοργάνωσης, ώστε να μην χρειαστεί όπως είπαμε η ΕΡΤ να πληρώσει τίποτα παραπάνω από τη συμμετοχή μας, αλλά αντίθετα να λάβει τα διαφημιστικά έσοδα.

Έτσι λοιπόν, αν δεν υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής, ιδιαίτερα στο θέμα της Αγγελικής Ηλιάδη, αυτοί θα είναι οι τέσσερις υποψήφιοι που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο από το MAD. Αν και προβλέπουμε πως οι τελικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, να αναφέρω ότι τα τραγούδια αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 10 Φεβρουαρίου και ο διαγωνισμός επιλογής θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 20 Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά θα αρχίσει ο… αγώνας δρόμου για την προβολή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα το Μάιο του 2013 στο φετινό φεστιβάλ της Eurovision. Με αυτά τα… ολίγα, σας ενημέρωσα λοιπόν πλήρως για ό,τι συμβαίνει γύρω από τη συμμετοχή μας από το φεστιβάλ, αν και θεωρώ σίγουρο ότι κάποιοι θα βρουν όπως πάντα την ευκαιρία για … παρατράγουδα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε