Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Έλεγχοι στην ΕΡΤ για υπέρογκους μισθούς

Έλεγχοι στην ΕΡΤ για υπέρογκους μισθούς

Εκπομπές στην κρατική τηλεόραση με υψηλά αμειβόμενους που κάνουν μόνο τρέιλερ και πίνουν καφέδες!

Τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Παπαδάκης έχει… αναρτήσει στην εκπομπή του το σύνθημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» αλλά κατά πως φαίνεται κανενός το αυτί δεν ιδρώνει αφού αυτοί που τα έχουν πάρει τα… κρατούν πολύ καλά.

Τώρα, ο γενικός επίτροπος επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου φαίνεται πως λέει «φέρτε πίσω τους υπέρογκους μισθούς». Ο κύριος Γιώργος Σχοινιωτάκης έδωσε παραγγελία στους οικονομικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών να προβούν άμεσα σε οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους στις ΔΕΚΟ (όπως στην ΕΡΤ και στα άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κατά την τελευταία εξαετία.

Με τη λέξη «κατασπατάληση» μέλλει να ελεγχθεί κατ’ αρχάς αν ανάμεσα στους αμειβόμενους υπάρχουν κάποιοι που εισέπρατταν περισσότερα από 6.090 ευρώ (καθαρές αποδοχές) μηνιαίως, κάτι που σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις απαγορεύεται αφού αυτή είναι η αμοιβή του προέδρου του Αρείου Πάγου και αποτελεί το ύψιστο ποσό που μπορεί να λάβει κάποιος εργαζόμενος σε ΔΕΚΟ.

Αν μετά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι υπήρξαν τέτοιες αμοιβές, πρέπει, σύμφωνα με τον γενικό επίτροπο επικρατείας. «σε βάρος αυτών των προσώπων να εκδοθούν καταλογιστικές πράξεις για το επιπλέον ποσό και να κηρυχθούν οι συμβάσεις τους άκυρες» και στη συνέχεια να επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα!

Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Σχοινιωτάκη, πρέπει να υπάρξει έλεγχος στην ΕΡΤ αν οι συμβάσεις (ξεκινώντας από αυτήν του προέδρου αλλά και των διαφόρων διευθυντών, παραγωγών, σκηνοθετών, δημοσιογράφων, παρουσιαστών και ηθοποιών) είναι νόμιμες και κατόπιν διαγωνισμού ή αν είναι συμβάσεις κατευθείαν ανάθεσης, όπερ σημαίνει άκυρες και παράνομες.

Και μπορεί όπως είπαμε στην πρώτη περίπτωση (αυτή με το σύνθημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» του Γιώργου Παπαδάκη) να μην κινείται… κανείς αλλά στη δεύτερη περίπτωση (αυτή του «φέρτε πίσω τους υπέρογκους μισθούς» του Γιώργου Σχοινιωτάκη) κάποιοι φαίνεται πως έχασαν τον ύπνο τους και ήδη άρχισαν να… συμβουλεύονται δικηγόρους. Αλλά και πάλι… μάλλον δεν πρόκειται να γίνει τίποτα!

Άλλωστε, για να λέμε και του… υψηλά αμειβομένου το δίκαιο, γιατί μπαίνουν στο «στόχαστρο» αυτοί που τα πήραν (με την αξία τους ή με το… μέσον τους είναι άλλο κεφάλαιο!) κι όχι αυτοί που τους τα έδωσαν!

Ποιος είναι άραγε αυτός που ευθύνεται περισσότερο: αυτός που πήρε υψηλό μισθό για να κάνει τη δουλειά του στην ανταγωνιστική και ελεύθερης οικονομίας κοινωνία μας ή αυτός που –αν και εφόσον- κακομεταχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα και πρόσφερε σε εκλεκτούς αλλά και «φίλους και γνωστούς» του, δημόσιο χρήμα;

Αξίζει να σημειώσουμε πως κάποιοι φαίνεται πως ξαναβρήκαν τον ύπνο τους μετά από το «παραθυράκι» ότι η ΕΡΤ είναι μεν ΔΕΚΟ αλλά ιδιωτικού δικαίου (άλλο ένα… πρωτότυπο της κρατικής τηλεόρασης) και έτσι φαίνεται ότι θα… αποκλειστεί από τους ελέγχους.

Το τι θα γίνει θα φανεί (!?!) στο μέλλον με το αν κάποιος θα την πληρώσει ή για ακόμα μία φορά θα αποδειχτεί ότι κι αυτή ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού! Αυτό όμως, που αξίζει να σας αναφέρουμε είναι ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν δύο ειδών εργαζόμενοι στην ΕΡΤ: αυτοί που κάνουν  τη δουλειά τους σωστά, οργανωμένα και με συνέπεια αλλά κι αυτοί που εργάζονται λίγο και στην… ξεπέτα και δεν πατούν καθόλου αλλά συνεχίζουν να εισπράττουν αμοιβές από το δημόσιο κορβανά που γεμίζει συνεχώς από το ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι στους έλληνες φορολογούμενους!

Έτσι προς… απόδειξη να αναφέρουμε ότι σε εκπομπή της ΕΡΤ (σήμερα κι όχι πριν από… έξη χρόνια!) υπάρχουν εργαζόμενοι που προσπαθούν να βγάλουν τη δουλειά ενώ κάποιοι άλλοι αμειβόμενοι απ’ αυτήν, πατούν μόνο μία φορά τη βδομάδα είτε για να κάνουν το τρέιλερ (και μόνο αυτό!) είτε απλώς για να πιουν καφέ την ώρα της εκπομπής με τους καλεσμένους!

Και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις (αφού η προαναφερθείσα δεν είναι η μόνη!) το σύνθημα αλλάζει και από «φέρτε πίσω τους υπέρογκους μισθούς» φαίνεται πως τελικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Γιατί είπαμε: ΚΑΙ αυτά τα χρήματα προέρχονται από τον κρατικό κορβανά και αυτά –μαζί με πολλά άλλα παρόμοιων εξόδων!- καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες πολίτες για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα της οικονομίας»! Μόνο που σε αυτήν την τρύπα κάποιοι μας έριξαν μέσα…! Και κανείς δεν μιλά για αυτούς…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Μειώνουν το τέλος στην ΕΡΤ;

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε