Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιστρέφει η Σαράφογλου για να προλάβει την Τσαπανίδου

Επιστρέφει η Σαράφογλου για να προλάβει την Τσαπανίδου
Τα προβλήματα και οι… κοροϊδίες στους διαδρόμους της ΕΡΤ!

Φαίνεται ότι μετά τις παραιτήσεις, συνεδριάσεις, συσκέψεις, νέες παραιτήσεις και ξανά ανακοινώσεις, δελτία Τύπου και όλα αυτά που έφεραν την κρατική τηλεόραση για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο, αποφάσισαν ότι πρέπει να δουν τι γίνεται με τα προγράμματά τους. Γιατί είναι εύκολο να κατηγορούν τους προηγούμενους αλλά τώρα έφτασε η στιγμή που πρέπει να δείξουν έργο και πρόγραμμα.
 
Προς αποφυγή κάθε… εσκεμμένης παρεξήγησης να αποσαφηνίσουμε ότι πολύ καλά κάνουν και προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν ό,τι παράνομο νομικά ή ηθικά, αν και εφόσον βέβαια, έχει συμβεί στην ΕΡΤ. Αλλά είναι αλήθεια ότι άφησαν τα πράγματα και τα προγράμματα λίγο πίσω!
 
Έτσι, αντιλήφθηκαν ότι στις 23 Αυγούστου ξεκινά η Πόπη Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ. Κι ετοιμάζονται να ρίξουν στη μάχη τη Μαρία Σαράφογλου έστω και μετά από μία βδομάδα. Μπορεί λοιπόν επιθυμία τους να είναι η εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» να κάνει πρεμιέρα στη ΝΕΤ στις 30 Αυγούστου αλλά… πώς; Και κυρίως με ποιους;
 
Με τις συμβάσεις ειδικών θέσεων η διοίκηση της ΕΡΤ εξασφάλισε μεταξύ ορισμένων άλλων και τη δημοσιογράφο αλλά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή μέχρι πέρυσι εργάζονταν πολλοί συμβασιούχοι, κυρίως δημοσιογράφοι, που με τη λήξη της συνεργασίας τους με την ΕΡΤ διεκόπη κι η εκπομπή αφού δεν μπορούσε να βγει στον αέρα χωρίς αυτούς.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μία φράση μεταξύ των εργαζομένων: «κρύψου μην σε αρπάξουν για την εκπομπή της Σαράφογλου». Μπορεί με αυτόν τον τρόπο και την κοροϊδευτική φράση ορισμένοι να διακωμωδούν την κατάσταση αλλά ταυτόχρονα αποτυπώνεται το κλίμα αβεβαιότητας με πολλούς να αναρωτιούνται για το πώς θα καταφέρει η εκπομπή να βγει στον αέρα χωρίς ανθρώπους αφού όσοι έχουν παραμείνει στην ΕΡΤ απασχολούνται σε άλλες εκπομπές και θέσεις. Εκτός κι αν στην ενημερωτική εκπομπή αναλάβουν ρόλο δημοσιογράφου διάφοροι διοικητικοί υπάλληλοι. Ποτέ δεν ξέρεις…!
 
Σίγουρα πάντως τις επόμενες μέρες οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ θα πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε η εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» να κάνει αξιοπρεπή πρεμιέρα στις 30 Αυγούστου. Αλλιώς την αποτυχία δεν θα τη χρεωθεί η Μαρία Σαράφογλου που έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα αλλά η διοίκηση της ΕΡΤ που θα αποδείξει ότι δεν μπορεί να στήσει μία ανταγωνιστική ενημερωτική εκπομπή καταγράφοντας ό,τι «Συμβαίνει τώρα»!
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε