Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ευγενία Μανωλίδου μιλά στο Newsit για τα… αστέρια, το «Dancing» και το «Master Chef»!

Η Ευγενία Μανωλίδου μιλά στο Newsit για τα… αστέρια, το «Dancing» και το «Master Chef»!

Είναι από τα πρόσωπα που από την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της δημιούργησε πλήθος σχολίων. Από τότε έως σήμερα, η Ευγενία Μανωλίδου παρουσίασε πολλές και διαφορετικής θεματολογίας εκπομπές, βρέθηκε σε κριτικές επιτροπές και δεν δίστασε ακόμα και να χορέψει.

Από την πρώτη στιγμή όμως, η Ευγενία Μανωλίδου, δήλωνε ότι η μεγάλη αγάπη της είναι η μουσική. Φέτος λοιπόν, εκεί που κανείς δεν το περίμενε, αποφάσισε μαζί με τη Νίνα Λοτσάρη, να παρουσιάσουν τα «αστέρια» του παγκόσμιου κινηματογράφου. Επέλεξαν πολλά διαμάντια από την 7η Τέχνη και δημιούργησαν μία παράσταση -που… λαϊκά θα πούμε- «έσκισε» καλλιτεχνικά, αλλά και εμπορικά!

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα, η μουσική παράσταση με την Ευγενία Μανωλίδου στη διεύθυνση της ορχήστρας και τη Νίνα Λοτσάρη στην ερμηνεία, ανεβαίνει αύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 20:30, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Με αφορμή αυτήν την παράσταση, μίλησα με την Ευγενία Μανωλίδου που απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου, με τέχνη… μαέστρου και εμπειρία μουσικού, αποφεύγοντας τα… φάλτσα!

-Την Κυριακή παρουσιάζετε στην Πάτρα τα τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Έχετε κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα ή θα είναι το ίδιο που παρουσιάσατε και στην Αθήνα;

Το πρόγραμμα είναι σχεδόν το ίδιο, απλώς αφαιρέθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στη θέση τους μπήκαν άλλα, πολύ αγαπημένα όπως το “Put it on the Ritz”, “Put the blame on Mame”, “My heart will go on” και 1-2 ακόμη. Η μεγάλη ανταπόκριση που είχε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Αθήνα, δεν μας έδινε περιθώρια για αλλαγές! Το κοινό ενθουσιάστηκε με την πρωτοτυπία του προγράμματος – εναλλαγές από τον κλασσικό στο σύγχρονο κινηματογράφο με παράλληλη προβολή εικόνας – και μας έδωσε την ώθηση να επισκεφθούμε όσο γίνεται περισσότερους προορισμούς ξεκινώντας από την Πάτρα που είναι και η γενέτειρα της Νίνας.

-Μετά την Πάτρα, ποιος είναι ο επόμενος σταθμός;

Οι δύο επόμενοί μας σταθμοί είναι η Θεσσαλονίκη, 13 και 14 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής και η Κομοτηνή, 15 και 16 Φεβρουαρίου στο αντίστοιχο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ακόμα περισσότερες συναυλίες, όμως είμαστε στη φάση των συζητήσεων γιατί πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή για τα σημερινά δεδομένα και, παρ’ όλο που υπάρχει καλή διάθεση, οι δυσκολίες είναι μεγάλες.

-Μετά το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» απουσιάζετε από το τηλεοπτικό τοπίο. Σας λείπει η τηλεόραση;

Η τηλεόραση δεν μου λείπει γιατί ασχολούμαι πολύ ενεργά με το χώρο που μου είχε λείψει πάρα πολύ τα τελευταία τρία χρόνια, τη μουσική. Εκτός από τις συναυλίες, κατάφερα να τελειώσω ένα μεγάλο συμφωνικό έργο που θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας το παρουσιάσω προς το φθινόπωρο. Παράλληλα, έχω ξεκινήσει πάλι τα ταξίδια, οπότε δεν υπάρχει χρόνος να μου λείψει κάτι, εκτός από την οικογένειά μου καμιά φορά, όταν το παρακάνω στη δουλειά! Παρ’ όλ’ αυτά, νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα όσα μου προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της μικρής μου τηλεοπτικής σταδιοδρομίας.

-Πριν από την παράσταση στην Αθήνα, εμφανιστήκατε στο «Dancing with the stars». Το παρακολουθείτε, σας αρέσει ιδιαίτερα κάποιος από τους διαγωνιζόμενους;

Όντως, ο ΑΝΤ1 μας έκανε τη μεγάλη τιμή να μας αφήσει να παρουσιάσουμε ένα από τα κομμάτια εν’ όψει της συναυλίας του Δεκεμβρίου στο Badminton. Το DWTS είναι ένα πρόγραμμα που αγαπώ πολύ και το παρακολουθώ όσο πιο συχνά μπορώ. Μου άρεσαν και μου αρέσουν αρκετοί από τους διαγωνιζομένους, είναι σίγουρα η καλύτερη “φουρνιά” που έχει βγάλει το show μέχρι σήμερα και κάθε φορά που θα το δω, θα ψηφίσω όποιον χόρεψε καλύτερα εκείνη την Κυριακή – κατά τη γνώμη μου πάντα. Λίγο τον έναν, λίγο τον άλλον, κοντεύω να τους ψηφίσω όλους! Αλλά δεν με νοιάζει, γιατί ξέρω ότι συμμετέχω σε έναν πολύ καλό σκοπό.

-Μετά από πολύ καιρό, βγήκε στον αέρα το «Master Chef». Το έχετε παρακολουθήσει; Πώς σας φαίνεται η Μαίρη Συνατσάκη;

Το «Master Chef» δεν έχει τύχει ακόμη να το παρακολουθήσω, γιατί παίζεται σε ώρες δύσκολες για τον δικό μου προγραμματισμό. Η Μαίρη έχει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και έναν στρωτό λόγο που, μαζί με την όμορφη εμφάνισή της συμβάλλει στην επιτυχία του προγράμματος.

Αυτά λοιπόν μου είπε η Ευγενία Μανωλίδου που αύριο, μαζί με τη Νίνα Λοτσάρη θα «ταξιδέψουν» το κοινό της Πάτρας στα «αστέρια» του παγκόσμιου κινηματογράφου!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε