Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Η κόντρα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων

Μετά από καιρό οι «μονομάχοι» στα κεντρικά δελτία ειδήσεων πήραν ξανά τις θέσεις τους και χθες, είχαμε απαρτία.

Πέρα από τη μάχη της ενημέρωσης όμως, όπως σε κάθε τηλεοπτικό πρόγραμμα, έτσι και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των σταθμών που αποτελούν την κορωνίδα των ενημερωτικών τους τομέων, δίνεται και η μάχη της τηλεθέασης. Και στη μάχη αυτή έχουμε δει πολλές φορές να έρχονται τα πάνω κάτω…

Τα τελευταία χρόνια, το δελτίο ειδήσεων του MEGA κερδίζει στη μάχη της τηλεθέασης. Ωστόσο, μέσα στο καλοκαίρι και ενώ είχαν σταματήσει να προβάλλονται τα «Μυστικά της Εδέμ» είδαμε ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER αποδείχτηκε δυνατός αντίπαλος για το δελτίο του MEGA. Τις περισσότερες από τις μέρες που… κονταροχτυπήθηκαν η Όλγα Τρέμη με το Νίκο Χατζηνικολάου, νικητής βγήκε ο Χατηνικολαου περνώντας το δελτίο του ALTER στην κορυφή.

Να σημειώσουμε δε, ότι με την έναρξη της σεζόν και με την απουσία των «Μυστικών» δυνατά στη μάχη της τηλεθέασης μπήκε και το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη. Όλα αυτά όμως… μέχρι την προηγούμενη βδομάδα, προτού την επιστροφή των «Μυστικών» που δίνουν ισχυρό lead in στο δελτίο του MEGA και που καταφέρνει παρά την αποχώρηση αρκετών τηλεθεατών να παραμένει στην κορυφή της τηλεθέασης.

Χθες λοιπόν, που μεταδόθηκε ξανά το δελτίο ειδήσεων του ALTER, ο Νίκος Χατζηνικολάου κοντραρίστηκε με την Όλγα Τρέμη αλλά δεν κατάφερε να βγει μπροστά. Το 46,7 που εισέπραξε το δελτίο ειδήσεων του MEGA από τα «Μυστικά» μπορεί να έπεσε αρκετά αλλά κράτησε το MEGA στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, οι μέσοι όροι στα δελτία ειδήσεων των σταθμών και στο γενικό σύνολο αλλά και στο δυναμικό κοινό είναι οι παρακάτω.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
MEGA 26,6 18,9
ALTER 19,2 14,9
ANT1 16,2 12,8
ALPHA 13,6 15,5
STAR 12,0 21,5
ΣΚΑΪ 8,2 11,4
ΝΕΤ 6,3 3,6

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ΝΕΤ και ΣΚΑΪ μεταδίδονται άλλες ώρες αλλά αναφερόμαστε σε αυτά ώστε να έχετε πληρέστερη εικόνα. Άλλωστε, λόγω της έντονης ειδησεογραφίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθούμε ποια από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων κερδίζουν και στη μάχη της τηλεθέασης.
 
Γρηγόρης Μελάς 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε