weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Μανώλης Λιδάκης: «έχω κοντέψει να πεθάνω τρεις φορές»

Μανώλης Λιδάκης:  «έχω κοντέψει να πεθάνω τρεις φορές»

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον καλλιτέχνη Μανώλη Λιδάκη αφού είναι από τους σπουδαιότερους λαϊκούς τραγουδιστές της Ελλάδας. Έχουμε όμως, την ευκαιρία να ακούσουμε τον ίδιο σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην τηλεόραση.

Ο Μανώλης Λιδάκης μίλησε στην Έλενα Κατρίτση και η συνάντησή τους θα μεταδοθεί αυτήν την Κυριακή στις 16:00, στην εκπομπή «Προσωπικά» της ΝΕΤ. Και είναι αλήθεια ότι ο Μανώλης Λιδάκης μίλησε στην Έλενα Κατρίστη για όλα: για την καριέρα του, τα παιδικά του χρόνια και τους δεσμούς του με την Κρήτη, τις δύσκολες στιγμές που έχει αντιμετωπίσει αλλά και για την υπόθεση που απασχόλησε πριν από περίπου δύο χρόνια την κοινή γνώμη.

«Έπρεπε να γίνει αυτό. Έπρεπε να γίνει γιατί… χρειάζεται να έρθει κάτι για να μας βάλει στη θέση μας και να μας υπενθυμίσει ότι υποχρεούμαστε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Έγινε για το καλό μου…Δεν ξέρω τι συνέχεια θα είχε αυτή η ιστορία εάν δεν γινόταν αυτό το οποίο με φρέναρε», τονίζει ο Μανώλης Λιδάκης.

Αποκαλυπτικός και για τις δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει… «Έχω ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές. Έχω κοντέψει να πεθάνω τρεις φορές… Πήγα κι ήρθα… Έχω εκτεθεί από λάθη μου… Είμαι άνθρωπος του ρίσκου και είμαι έτοιμος να πληρώσω το τίμημα. Εγώ ποτέ δεν φοβόμουνα να τσαλακώσω την εικόνα μου και να αναλάβω τις ευθύνες μου. Και με αυτή την έννοια άγγιξα πολλά πράγματα στα οποία δεν έμεινα όμως εκεί. Μόνο από τα λάθη σου μπορείς να διδαχθείς. Υπάρχουν πολλοί που έπεσαν αλλά έμειναν εκεί. Έχεις δικαίωμα να πέσεις, δεν έχεις δικαίωμα να μην σηκωθείς όμως.. για αυτούς που αγαπάς, γι’ αυτούς που σ’ αγαπάνε».

Σχετικά με τις φήμες που έχουν ακουστεί για αυτόν :

« Ο καθένας έχει το δικαίωμα να νομίζει και να πιστεύει ό,τι θέλει για μένα. Δε διαβάζω ούτε τι γράφουν για μένα, ούτε με ενδιαφέρει τι λένε. Στη ζωή μου γεννήθηκα για να εκτεθώ» ενώ για το αν τον έχουν πληγώσει κάποια από τα δημοσιεύματα απαντά πως «σε νεαρότερες ηλικίες… Τώρα κατάλαβα ότι και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Το πόσο θα σε πληγώσουν εξαρτάται από το πόσο ευάλωτος είσαι και σε ποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι».

Μιλώντας για την κατάθλιψη που αντιμετώπισε, είπε πως:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Η κατάθλιψη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα βραχυκύκλωμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις τι έχεις. Δε μπορείς να πάρεις ένα ποτήρι από εδώ να το ακουμπήσεις εκεί… Μπορείς να την πάθεις είτε από μια πολύ μεγάλη χαρά , είτε από απογοήτευση, ερωτική ή λόγω απώλειας αγαπημένων ανθρώπων. Είναι μια αρρώστια η οποία έχει το ίδιο όνομα για όλους αλλά εμφανίζεται διαφορετικά στον καθένα . Πρέπει πρώτα από όλα όποιος το αντιμετωπίζει να το παραδεχθεί. Εδώ το κρύβουν, φοβούνται να το πουν. Συνεπώς το κουκουλώνουν με αποτέλεσμα να κουκουλώνονται και οι ίδιοι μέσα στο πρόβλημα».

Αναφερόμενος στο τι θεωρεί επιτυχία και ποια είναι η γνώμη του για τη δημοσιότητα είπε:

«Επιτυχία δεν είναι να είσαι πρώτο όνομα στα μπουζουξίδικα. Βλέπω πολλούς να είναι πρώτα ονόματα με τεράστιες αφίσες στους δρόμους αλλά εγώ δεν τους γνωρίζω…ούτε το ευρύ κοινό. Όσο για τη δημοσιότητα, είναι κάτι που πρέπει να προσέχεις, γιατί δεν είναι πάντα καλή. Δεν μπορείς να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις γιατί σκέφτεσαι τι θα πει ο κόσμος . Π.χ μπορεί να είσαι έξω μια βόλτα με το αγαπημένο σου πρόσωπο και να θέλεις να την αγκαλιάσεις, να της δώσεις ένα φιλί και να σε κοιτούν όλοι..»

Πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο να είναι κοντά του;

«Εγώ είμαι δύσκολος από μόνος μου. Δεν προσπαθώ να κάνω δύσκολη τη ζωή των άλλων. Δηλαδή δεν προσπαθώ να κάνω κάτι για να πετύχω κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι μόνος του για να μην βασανίζει τους άλλους….»

Μία συνέντευξη που αξίζει να παρακολουθήσετε αυτήν την Κυριακή, στις 16:00, στην εκπομπή «Προσωπικά» της Έλενας Κατρίτση στη ΝΕΤ.

Γρηγόρης Μελάς

#TAGS MM