Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι νικητές και οι χαμένοι στη μάχη των δελτίων ειδήσεων

Οι νικητές και οι χαμένοι στη μάχη των δελτίων ειδήσεων

Με το που μπήκε ο Μάιος, στα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών μελετούν τα αποτελέσματα στη μάχη της τηλεθέασης του Απριλίου.

Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν αλλά και πόσο αύξηση ή μείωση είχαν στις μηνιαίες αποδόσεις τους; Ποιοι ευχαριστήθηκαν και ποιοι δυσαρεστήθηκαν από το ραβασάκι της Nielsen;

Από τα πρώτα πράγματα που ήθελαν να δουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ήταν τα αποτελέσματα στη μάχη της ενημέρωσης που λόγω και των εθνικών εκλογών υπάρχει έντονη ειδησεογραφία. Το βασικό δε στοιχείο προς ανάλυση είναι τα καθημερινά κεντρικά δελτία ειδήσεων τους, που αποτελούν και τις «ναυαρχίδες» των ειδησεογραφικών τομέων.

Όπως προκύπτει λοιπόν, από τις τηλεθεάσεις στο γενικό σύνολο πληθυσμού, κερδισμένοι τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο βγήκαν όλοι σχεδόν οι σταθμοί, πλην του ALPHA που σημείωσε πτώση (2,1 μονάδες) και του MEGA που ναι μεν, τερμάτισε πάλι πρώτο στην κούρσα της τηλεθέασης (με 28,7 μέσο όρο), αλλά παραμένοντας στο ίδιο ποσοστό τηλεθέασης με τον προηγούμενο μήνα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο ΣΚΑΪ (3,5 μονάδες) και ακολουθούν το STAR (2,7 μονάδες), η ΝΕΤ (2,2 μονάδες) και ακολουθεί ο ΑΝΤ1 που σημείωσε αύξηση κατά 0,5.

Αναλυτικά λοιπόν, στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους στο γενικό σύνολο τηλεθέασης για τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών το μήνα Απρίλιο, ενώ στη διπλανή στήλη αναφέρουμε τους μέσους όρους που είχαν σημειώσει το μήνα Μάρτιο και δίπλα τις διαφορές που προκύπτουν από τους μέσους όρους των δύο προηγούμενων μηνών.

  Μ.Ο.Απριλίου Μ.Ο.Μvαρτίου Διαφορά
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 28,7 28,7 0
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 22,5 22 0,5
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14,3 16,4 -2,1
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 12,7 12 +0,7
ΣΚΑΙ 8,4 4,9 +3,5
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 6,5 4,3 +2,2

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε