Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι «Οικογενειακές Ιστορίες» δημιουργούν… ιστορίες

Πριν από τρία χρόνια ένα πρόγραμμα του ALPHA έβαλε φωτιά στο τηλεοπτικό τοπίο.

Το «Κάτι ψήνεται» μπήκε απέναντι από τα δελτία ειδήσεων και κατάφερε να σημειώσει υψηλές τηλεθεάσεις. Φέτος, ένα ακόμα πρόγραμμα του καναλιού της Κάντζας φαίνεται ότι θέλει να κάνει την έκπληξη.
 
Οι «Οικογενειακές Ιστορίες» προβάλλονται σε δύσκολη ώρα (6 με 7 το απόγευμα) έχοντας να αντιμετωπίσουν δύσκολους αντιπάλους: την «Πάττυ» του MEGA, το «Κισμέτ» του ΑΝΤ1 και το «Φώτης και Μαρία Live» του STAR. Ξένα σήριαλ και μία σατιρική εκπομπή εναντίον του real life προγράμματος.
 
Η ιδιαιτερότητά της εκπομπής του ALPHA είναι ότι ασχολείται με ιστορίες της καθημερινότητας απλών οικογενειών μπαίνοντας μέσα από την… κλειδαρότρυπα στα σπίτια τους.
 
Το σενάριο απλό, αδούλευτο αρκετές φορές ενώ οι ηθοποιοί που ερμηνεύουν τους ρόλους στις δραματοποιημένες ιστορίες κάποιες φορές… δεν τα λένε! Ναι, σε αρκετά σημεία η real life εκπομπή είναι αδούλευτη και πρόχειρα, βιαστικά φτιαγμένη. Αλλά η «κλειδαρότρυπα» έχει ενδιαφέρον και φέρνει τηλεθεάσεις.
 
Σε μία ζώνη μάλιστα που ο ALPHA … φυτοζωούσε αφού την ίδια ώρα (από τις 6 έως τις 7) τις δύο τελευταίες βδομάδες (από 11 έως 22 Οκτωβρίου) το «Δέστε τους» έκανε μέσο όρο 6,4 στο γενικό σύνολο και 9,9 στο νεανικό κοινό. Οι «Οικογενειακές Ιστορίες» κατάφεραν σε λίγες μόνο μέρες να διπλασιάσουν τα ποσοστά τηλεθέασης.
 
Συγκεκριμένα η εκπομπή από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα, δηλαδή από τις 25 Οκτωβρίου όπου ξεκίνησε να προβάλλεται, σημειώνει μέσο όρο 14,5 στο γενικό σύνολο και 19,3 στο νεανικό κοινό.
 
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, τα στελέχη του ALPHA έχουν επικεντρωθεί στις «Οικογενειακές Ιστορίες» ελπίζοντας να «χτίσουν» τη συγκεκριμένη ζώνη με ένα δυνατό πρόγραμμα. Κι απ’ ότι φαίνεται… το παλεύουν και τα καταφέρνουν. Αρκεί να μην μείνουν στην προχειρότητα και να το… επιδιορθώσουν σε αρκετά σημεία που η εκπομπή πάσχει!
 
Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφέρουμε την ιδιαίτερη δυσκολία που υπάρχει. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit, για τη δραματοποίηση των ιστοριών πρέπει να λαμβάνουν μέρος… όχι τηλεοπτικά σεσημασμένοι. Πρόσωπα δηλαδή που είναι άκαυτα και δεν είναι γνωστά στο κοινό αφού έτσι δίνεται η εντύπωση ότι οι «Οικογενειακές Ιστορίες» είναι και αληθινές, με τους αληθινούς πρωταγωνιστές να πρωταγωνιστούν.
 
Σίγουρα οι «Οικογενειακές Ιστορίες» σκοπεύουν κι ελπίζουν να δημιουργήσουν περισσότερες… ιστορίες και προβλήματα στα αντίπαλα κανάλια. Το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρουν. Προς το παρόν όμως, αν και το ενδιαφέρον της εκπομπής είναι αυτό «της κλειδαρότρυπας», φαίνεται ότι κερδίζει τις τηλεθεάσεις! Αρκεί να κερδίσει και τις εντυπώσεις…!
 
Γρηγόρης Μελάς
 
 
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε