Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρά τις διαβεβαιώσεις, κινδυνεύει να κοπεί η ελληνική εκπομπή της DW

Μέχρι το Μάρτιο θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για την τύχη της ελληνόφωνης ραδιοφωνικής εκπομπής της Deutsche Welle.

Αρχικά, η γερμανική κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται να κλείσει η ελληνόφωνη εκπομπή. Όμως τώρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!

«Οι οριστικές αποφάσεις των οργάνων του σταθμού θα ληφθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, 2011» δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος του διευθυντή της DW, Έρικ Μπέτερμαν. Το Μάρτιο θα συγκληθεί εκ νέου το Ραδιοφωνικό Συμβούλιο της Deutsche Welle και θα αποφασίσει οριστικά για τον προγραμματικό σχεδιασμό του σταθμού την περίοδο 2010-2013, μέρος του οποίου είναι, μεταξύ άλλων, η αναστολή της ελληνόφωνης ραδιοφωνικής εκπομπής.

Είναι η δεύτερη φορά, μετά το 1999, που κινδυνεύει να πέσει θύμα περικοπών της Deutsche Welle η ελληνόφωνη εκπομπή, η οποία έχει ιστορία 47 χρόνων και έχει συνδεθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού με την προσφορά της στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Βασικός προσανατολισμός του σταθμού είναι προσαρμογή του στα νέα μιντιακά δεδομένα και η στροφή στα πολυμέσα. Στο πλαίσιο αυτό, η Deutsche Welle θα διατηρήσει την παρουσία της στην Ελλάδα και στο πνεύμα των πολυμέσων θα ενισχύσει την προσφορά μέσω ιντερνέτ και video-on demand. Ωστόσο ο σχεδιασμός προβλέπει κατάργηση του ραδιοφωνικού προγράμματος διάρκειας 30 λεπτών που εκπέμπει καθημερινά η DW.

Σημειώνεται, ότι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δημόσια κανάλια της Γερμανίας που χρηματοδοτούνται από τα ραδιοτηλεοπτικά τέλη, η Deutsche Welle χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και εκπέμπει μόνο εκτός Γερμανίας.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε