Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ποια τα βάζει με όσους λένε για «κόψιμο» της Νικολέττας Ράλλη

Έκανε την εμφάνισή της στις αρχές της τηλεοπτικής σεζόν, αντικαθιστώντας το «Super star» της Χριστίνας Λαμπίρη.

Ο λόγος για την καθημερινή εκπομπή του STAR «Made in Star» που παρουσιάζει κάθε μεσημέρι η Νικολέττα Ράλλη.
Η αλήθεια είναι ότι η εκπομπή δεν έφερε τα προσδοκώμενα νούμερα τηλεθέασης στο κανάλι της Κηφισιάς, παρά τις προσπάθειες των συντελεστών της. Μάλιστα, ακόμα και ο διευθυντής Ενημέρωσης και Ειδήσεων του STAR, Σταμάτης Μαλέλης, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι περίμενε περισσότερα από αυτήν την εκπομπή, τονίζοντας ότι θα την ανανεώσουν ώστε να καταφέρει να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν αμέσως μετά το Πάσχα η εκπομπή να κόβεται και στη θέση της να μετακομίζει η Ελεονώρα Μελέτη. Σε προηγούμενο άρθρο του Newsit, είχαμε αναφερθεί σε αυτά τα σενάρια γράφοντας ότι οι τελικές αποφάσεις από τα στελέχη του σταθμού θα ληφθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους του «Made in Star», αυτό είναι πραγματικότητα κι όχι σενάριο! Και λέμε «δυστυχώς» γιατί με τις συνθήκες που επικρατούν στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο όταν μία εκπομπή κόβεται και κάποιοι –άξιοι μάλιστα εργαζόμενοί της όπως ισχύει στη συγκεκριμένη εκπομπή- κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τηλεοπτικού τοπίου.

Στα σενάρια όμως, αυτά αποφάσισε να δώσει την απάντησή της η αρχισυντάκτρια της εκπομπής, Μαρία Γιαχνάκη. Σε κείμενό της που δημοσίευσε στο site Βriefingnews η έμπειρη δημοσιογράφος κατακεραυνώνει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η εκπομπή της Νικολέττας Ράλλη θα κοπεί.

Το κείμενο λοιπόν, είναι το εξής:
«Μήνες τώρα διαβάζω με πόση χαρά ιντερνετάκηδες και παπαγαλάκια της στρατευμένης δημοσιογραφίας των κοσμικών περιοδικών, βάλουν εναντίον της μεσημεριανής εκπομπής του Σταρ.
Αναρωτιέμαι καιρό τώρα πόσα κιλά σκατά έχουν μέσα τους αντί για ψυχή και ανθρωπιά, όταν τα βάζουν με τις τύχες 20 ανθρώπων που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ αφήνοντας στην άκρη την προσωπική τους ζωή για να στηρίξουν ένα νέο προϊόν του καναλιού και να το φτάσουν στον στόχο της τηλεθέασης που χρειάζεται μια εκπομπή για να επιβιώσει και μαζί με αυτήν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Την ίδια ώρα λοιπόν κάποιοι ψυχοβγάλτηδες και εφιαλτικοί επαγγελματίες της δημοσιογραφίας που άμα λάχει κάνουν και τους κούριερ, δίνουν μάχη να δημιουργήσουν κλίμα αποτυχίας και τρομοκρατίας για να καρφώσουν στα μυαλά όσων δεν ξέρουν ότι μια εκπομπή κόβεται τώρα, κόβεται αύριο, κόβεται το Πάσχα, κόβεται το καλοκαίρι, έπρεπε να έχει ήδη κοπεί…
Αναφέρομαι βέβαια σε όλους αυτούς που ακόμη και σήμερα προσπαθούν να τελειώσουν από μόνοι τους ένα πρόγραμμα γιατί πολύ απλά δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν.
Βλέπετε το ρεπορτάζ είναι πολύ δύσκολο και δεν μπορούν να το ακολουθήσουν, γι αυτό και αρκούνται στις φαντασιώσεις τους ή στις πληροφορίες που έχουν από κάποιους που θέλουν να πετάξουν λάσπη σε μια ομάδα που καταφέρνει αυτό που δεν μπορούν να καταφέρουν οι ίδιοι.
Και όλα αυτά για να γεμίσουν πέντε αράδες και να τις περιχύσουν με χολή και δηλητήριο ίσα ίσα για να πάνε το βράδυ να κοιμηθούν ήσυχοι και να νιώσουν ότι έκαναν το καθήκον τους στην δημοσιογραφία. Ότι βοήθησαν και αυτοί βάζοντας ένα λιθαράκι στην τρομοκρατία των ημερών που θέλει να κόβονται εκπομπές και να μένουν άνθρωποι στον δρόμο.
Ποιους άραγε θέλουν να εξυπηρετήσουν, ποια ανασφάλειά τους να ικανοποιήσουν, ποιο ζωώδες ένστικτό τους να θρέψουν;
Τι ικανοποίηση είναι αυτή που θέλουν να γευτούν όταν δημιουργούν κλίμα που μπορεί και να μην υπάρχει ή αν υπάρχει θέλουν να το διατηρούν μόνο και μόνο για να έρθει η μέρα που θα γράψουν ότι επιτέλους κόπηκε η εκπομπή που τόσο καιρό έγραφαν ότι θα κοπεί.
Περνούν στην κρεατομηχανή του κιμά καθημερινά τις ψυχές τόσων ανθρώπων ενώ εκείνοι στέκονται από πάνω για να δουν τα κομμάτια να πέφτουν σε λωρίδες και να μυρίσουν λίγο αίμα. Αν ένα κανάλι θέλει να κόψει μια ζώνη ή μια εκπομπή για τον άλφα ή βήτα λόγο είναι δικαίωμά του και δεν θα πει κανείς σε μια επιχείρηση τι θα κάνει.
Αυτό είναι θεμιτό και όλοι ξέρουμε τους κανόνες της αγοράς. Όμως αυτό είναι άλλο και άλλο είναι κάποιοι που θέλουν να λέγονται συνάδελφοι και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία μιας ανάρτησης στο ίντερνετ και ενός ανυπόγραφου κειμένου να κάνουν τα πόδια των ρεπόρτερ να τρέμουν που θα μείνουν χωρίς δουλειά σύμφωνα με τα δημοσιεύματά τους.
Είναι πολύ δύσκολο ξέρετε οι ίδιοι οι άνθρωποι να καλούνται την ίδια ώρα να κάνουν ήρεμα την δουλειά τους και να υπερβούν τον εαυτό τους για να δημιουργήσουν αυτό που χρειάζεται μία εκπομπή να βγει στον αέρα.
Επιτέλους αφήστε ένα κανάλι να αποφασίσει για το τι θα κάνει με τους εργαζόμενούς του και μην γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλιά. Είναι το λιγότερο ντροπή σας να γιορτάζετε τα κείμενα που απολύουν κόσμο πίνοντας στην υγειά των μελλοντικών απολυμένων συναδέλφων και μετά να είστε έτοιμοι να πείτε συλλυπητήρια . Συλλυπητήρια σε σας και στην ανθρωπιά σας που την έχετε θάψει χωρίς αξιοπρέπεια.

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ

Αρχισυντάκτρια του Σταρ που δίνει καθημερινή μάχη να κρατήσει την ψυχολογία 20 ανθρώπων σε καλή κατάσταση για να μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα του καναλιού.
Το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλους όσους γράφουν από την πρώτη μέρα της προβολής της νέας ζώνης του Σταρ τα γεμάτα εμπάθεια και κακία κείμενά τους κάνοντας ρεπορτάζ από το κρεβάτι τους…»

Κατανοούμε πλήρως την αγανάκτηση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να αγνοήσεις τις χαμηλές πτήσεις του «Made in Star» στους πίνακες τηλεθέασης. Άλλωστε, για να λέμε και την πλήρη αλήθεια, πολλές φορές ακόμα και αυτή η εκπομπή ασχολείται με όσα γίνονται στο τηλεοπτικό τοπίο, αναφέροντας μάλιστα τις τηλεθεάσεις αλλά και τα «κοψίματα» άλλων εκπομπών.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε