Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το… μνημόνιο της ΕΡΤ για τη Eurovision

Είναι αλήθεια ότι με την απόφαση της ΕΡΤ να υπάρχει ενημέρωση και διαφάνεια στα οικονομικά της έχουν πάψει να κυκλοφορούν σενάρια και φήμες για τα –μεγάλα τουλάχιστον- projects που διαχειρίζεται η διοίκησή της.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το κόστος δαπάνης για το φεστιβάλ της Eurovision, που μέχρι πριν από δύο χρόνια ακούγονταν…τρελά ποσά για τη διοργάνωσή της. Βέβαια, να επισημάνουμε ότι μπορεί τότε το χρήμα να έρεε… άφθονο αλλά υπήρχε και μεγαλύτερο εισπρακτικό όφελος αφού το «πανηγυράκι», όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί, φέρνει στην ΕΡΤ υψηλές τηλεθεάσεις και διαφημιστικά πακέτα. Τώρα όμως, λόγω… ΔΝΤ και λόγω της μεγάλης μείωσης των διαφημιστικών εσόδων η διοίκηση της ΕΡΤ έριξε το κόστος. Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, το μνημόνιο, τουτέστιν το συνολικό ποσό για το φετινό διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ντίσελντορφ ανέρχεται στα 222.400 ευρώ (πλέον ΦΠΑ όπου υπάρχει), ενώ τα 120.000 ευρώ από αυτά καταβάλλονται στην EBU για τα δικαιώματα.
 
Ελπίζουμε –και αναμένουμε- ότι στο πλαίσιο της «διαφάνειας» που διαφημίζεται τόσο πολύ από τη διοίκηση της ΕΡΤ να ανακοινωθούν λεπτομερώς το πού ακριβώς θα δοθούν τα υπόλοιπα 102.400 ευρώ και να μην μένουμε σε… αόριστες απαντήσεις του στιλ «το promo του Λούκα Γιώρκα, την αποστολή στο Ντίσελντορφ, έξοδα διαμονής, διατροφής κλπ κλπ».
 

 

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε