Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγγιξε το +6% το Χρηματιστήριο! – Πάνω και το ευρώ! – Κάηκαν με τα CDS όσοι είχαν ποντάρει στην χρεοκοπία της χώρας!

– ‘Εκλεισε στο +5,91% με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν στο πάρτι
– 1.000 μονάδες έπεσαν τα spread μεσα σε 3 ημέρες!
– Ο τζίρος πάνω από 160 εκατ. ευρώ

Σε ράλι επιδόθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.286,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 5,91%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε υψηλά κέρδη σε ποσοστό 9,04%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 161,272 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 7,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 5,72% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη 6,55%. Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+18,81%), της Μarfin Popular Bank(+13,21%), του Τ.Τ (+13,11%), της Πειραιώς (+12,09%) και της Εθνικής (+9,39%).

Από τους επιμέρους δείκτες πτώση κατέγραψε μόνο ο δείκτης των Μέσων Ενημέρωσης (-6,12%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+11,68%), της Τεχνολογίας(+7,47%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+6,69%).

Ανοδικά κινήθηκαν 156 μετοχές, 13 πτωτικά και 31 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Atebank +27,42%, Alpha Bank(+18,81%), Κτήμα Λαζαρίδη +18,18% και Βωβός +17,81%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λεβεντέρης (κ) -9,09%, Τζιρακιάν Προφίλ (κ) -8,51%, CPI -8,33% και Λιβάνης -6,12%.

Εντυπωσιακή πτώση στα spreads και CDS της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Τα πενταετή ελληνικά CDS καταγράφουν πτώση της τάξης των 300 μονάδων βάσης, στις 2.033 μ.β., έχοντας συνολικά υποχωρήσει κατά 1.000 περίπου μονάδες βάσης σε διάστημα τριών ημερών. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων είχε σκαρφαλώσει στις 3.000 μ.β. πριν λίγες μέρες.

Την ίδια στιγμή, έντονα πτωτικά κινούνται σήμερα και οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Συγκεκριμένα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund υποχωρεί στις 1.187 μ.β. την Παρασκευή, κατά 151,42 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης.

Δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός η συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων έκρινε με σημερινή της απόφαση η Διεθνής Ενωση Συμβολαίων Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) «καίγοντας» στην κυριολεξία τους κερδοσκόπους που είχαν ποντάρει στη χρεωκοπία της χώρας.

Η ένωση αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επενδυτές παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και ασφαλιστικών συμβολαίων -μεταξύ των οποίων και τα CDS- και διαδραματίζει ρόλο διαιτητή μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών.

Υψηλά 2 εβδομάδων για το ευρώ

Στα υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου αναρριχήθηκε σήμερα το ευρώ.
Στην αρχή της συνεδρίασης, το ενιαίο νόμισμα έφτασε στα 1,4440 δολάρια για να σταθεροποιηθεί στα 1,4395 δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ποδαρικό “περιορισμένης χρεοκοπίας” από τον οίκο Fitch

Μας έδωσαν το φιλί της ζωής, αν δεν αναρρώσουμε θα…πεθάνουμε!

Οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο πακέτο στήριξης – Ποιες τράπεζες θα στηρίξουν το πρόγραμμα

Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας – Το πρώτο λάθος βήμα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή

Σχέδιο μαμούθ για να διασωθεί η Ελλάδα – Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Γ. Παπανδρέου: “Το συνολικό χρέος θα μειωθεί κατά 26 δισ ευρώ”

Διαβουλεύσεις για γερά νεύρα για να διασωθεί η ζώνη του ευρώ – Φοβούνται ντόμινο από τυχόν επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Παπανδρέου: «Αν πέσουμε, θα πάρουμε και άλλους μαζί μας»

Απειλή αγωγών από τις τράπεζες για τη φόρο-εισφορά υπέρ της Ελλάδας

Η πρόταση των Σοφών της Μέρκελ για την Ελλάδα – Βαρύ το κλίμα στην Αθήνα


F.T.: Η Ελλάδα η πρώτη δυτική ανεπτυγμένη χώρα που θα χρεοκοπήσει


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε