Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επιμένει ο Σόιμπλε σε Ε.Ε. με “διακυβέρνηση πολλών ταχυτήτων”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων επιμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε στους “Financial Times”. 

«Η ιδέα της ομοσπονδίας δεν έχει τελειώσει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να πραγματωθεί», σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στις δηλώσεις του στους FT, αναγνωρίζοντας ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της σε ό,τι αφορά τη στενότερη ολοκλήρωσή της.

«Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε (…) τις διακυβερνητικές μας μεθόδους. Η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι πάντοτε καλύτερη από το τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε απάντησε εμμέσως, αλλά με σκληρό τρόπο στον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είχε μιλήσει για περισσότερες επενδύσεις και λιγότερη λιτότητα στην Ένωση, κόντρα στο δόγμα Μέρκελ-Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε κάθε ενδεχόμενο η Γερμανία να αντιδράσει στις λαϊκιστικές επιθέσεις εναντίον της Ε.Ε. αυξάνοντας τις συνεισφορές της στους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς, εξηγώντας ότι «πρέπει να μιλάμε για τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Πρώτον, χρειάζεται να επιτυγχάνονται περισσότερα με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό της Ε.Ε.».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε